iOS 18: Apple’ın 250’den fazla yeni özellikler yayınlandı

0
179 Okunma

Apple, iPhone 16 etkinliğinin ardından, iOS 18 ile gelecek olan tüm yeni özellikler ve değişikliklerin tam listesini web sitesinde paylaştı. Bu güncelleme, cihaz deneyimini zenginleştirecek birçok yenilik içeriyor.

iOS 18 ile Gelen Önemli Yenilikler

iOS 18, daha önce duyurulan Apple Intelligence, Ana Ekran ve Denetim Merkezi için yeni özelleştirme seçenekleri, yeniden tasarlanmış Fotoğraflar uygulaması, Mesajlar uygulamasında birçok iyileştirme ve yeni bir Parolalar uygulaması gibi özellikleri içeriyor. Ancak, Apple Intelligence özelliklerinin bazıları, iOS 18.1 güncellemesi ile Ekim ayında kullanıma sunulacak. Bu özellikler, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max veya iPhone 16 modelleriyle uyumlu olacak ve başlangıçta yalnızca ABD İngilizcesi dilinde çalışacak. Apple, ilerleyen aylarda bu desteği daha fazla dil için genişletecek.

iOS 18’in listesi, daha önce duyurulmayan veya daha az bilinen bazı küçük yenilikleri de içeriyor. Örneğin:

  • CarPlay, uyumlu araçlarda Apple Music ve belirli üçüncü parti uygulamalarla birlikte Uzamsal Ses (Spatial Audio) desteği sunacak.
  • AirPlay ile HomePod veya uyumlu üçüncü parti AirPlay cihazlarına ses aktarımı yaparken de Uzamsal Ses desteği mevcut olacak.
  • Artık Wi-Fi tabanlı Matter aksesuarlarını ev merkezi olmadan Home uygulaması üzerinden ekleyebilir ve yerel olarak kontrol edebilirsiniz.
  • Canlı Sesli Mesaj (Live Voicemail) desteği daha fazla dil ve ülkeye genişletildi. Artık İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Almanca, Japonca, Mandarin, Kantonca ve Portekizce gibi dillerde kullanılabilecek.
  • Apple, iOS 18 ve iPadOS 18 güncellemelerinin 16 Eylül Pazartesi günü genel kullanıma sunulacağını belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz