iOS 18 hatası, Mesajlar’ın çökmesine neden oluyor

0
53 Okunma

Apple, haziran ayında gerçekleşen WWDC’de iOS 18 güncellemesini tanıtmıştı. Güncelleme, geçen haftalarda tanıtılan iPhone 16 serisiyle birlikte çıktı. Fakat güncellemenin yayınlanmasından 2 gün sonra Mesajlar uygulamasında bir hata olduğu ortaya çıktı. Peki, iOS 18 güncellemesinin Mesajlar uygulamasında meydana getirdiği hata nedir ve nasıl çözülür? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iOS 18 güncellemesi, Mesajlar uygulamasının çökmesine neden olan bir hata ile geldi

Apple, kısa süre önce iPhone’lar için iOS 18 güncellemesini yayınladı. Fakat güncellemenin yayınlanmasından iki gün sonra can sıkan bir sorun fark edildi. Bu sorun, Mesajlar uygulamasının iPhone kullanıcıları arasında çift taraflı çökmesine neden oluyor.

WatchOS’da Apple Watch ekranlarının paylaşılmasını sağlayan bir özellik bulunuyor. Kullanıcılar, bu özellik sayesinde kişiselleştirilmiş saat yüzünü Mesajlar ya da e-posta üzerinden birbirleriyle paylaşabiliyorlar. Fakat Mesajlar uygulaması, iOS 18 güncellemesinden sonra bu özelliğin kullanılıp yanıt verilmesinin ardından hata veriyor.

Mesajlar uygulamasındaki çökme, mesajlaşana iki iPhone kullanıcısı için de gerçekleşiyor. Mesajın silinmemesi ve sohbetin açılmaya çalışmasıyla uygulama tamamen çöküyor ve erişim sağlanamıyor. Yani Mesajlar’daki diğer sohbetleri de kullanmak pek mümkün olmuyor.

Hata meydana geldiğinde her iki kullanıcının da konuşmayı tamamen silmesi gerekiyor. Aksi halde çökmeye neden olan sohbet açılmıyor. Mesajlar’ın çökmesi halinde ise konuşmayı silmek oldukça zor hale geliyor. Yani karşı taraftan Apple Watch ekranının paylaşılması halinde uygulamanın çökmemesi için her iki tarafın da sohbeti direkt olarak silmesi gerekiyor. Aksi halde uygulama tamamen çöküyor ve uygulamayı kullanmak neredeyse imkansız hale geliyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Apple, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Fakat şirketin bu sorunu çözmesi için kısa süre içinde yeni bir güncelleme yayınlaması bekleniyor.

iPhone 16 için beklemeniz gereken özellikler! – iOS 18

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz