iOS 18’in yeni gizlilik özelliği, yeni sosyal medya platformlarını üzecek

0
36 Okunma

Apple, kullanıcılarının gizliliğini ve güvenliğini sık sık dile getiriyor. Firma son olarak yayınladığı iOS 18 güncellemesinde de yine kullanıcılarının gizliliği için önemli bir yenilik yaptı. Bu yeniliğe göre iOS 18 güncellemesine sahip iPhone modelleri, sosyal medya platformlarının sadece belirli Kişiler’e erişmesine neden olacak. Peki, bu durum iPhone kullanıcılarını ve sosyal medya platformlarını nasıl etkileyecek? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iOS 18 güncellemesi, sosyal medya platformlarının erişimini kısıtlayacak

Apple, iOS 18 güncellemesi ile iPhone kullanıcılarının gizliliğini sağlayacak bir özellik getirdi. Bu özelliğe göre iOS 18 güncellemesine sahip iPhone kullanıcıları, uygulamaların rehberde yer alan belirli kişilere erişmesine izin verecek.

iPhone kullanıcıları iOS 18 güncellemesinden önce uygulamalara kişiler üzerinden erişim sağlarken herkes seçeneğini seçmek zorunda kalıyordu. Çünkü mobil uygulamaların ya erişimine izin verme ya da reddetme seçeneği vardı. Başka bir seçenek yoktu.

iPhone kullanıcıları ise rehberindeki kişileri bulma amacıyla herkes izin verme seçeneğini tercih etmek zorunda kalıyordu. Fakat yeni iOS 18 güncellemesinden sonra iPhone kullanıcıları artık uygulamaların erişimi için belirli kişileri seçebilecek. Bu yenilik, iPhone sahiplerinin sadece belirli kişilere erişmesini sağlayacak.

Fakat bu durum yeni sosyal medya platformlarının büyümesini engelleyecek. Çünkü mobil uygulamalar, kişilere erişim seçeneği sayesinde birçok yeni kullanıcıya sahip oluyor ve hızlı bir şekilde büyüyordu. Fakat bu yenilikle birlikte yeni uygulamaların ve sosyal medya platformlarının büyümesi direkt olarak yavaşlayacak.

Bu durum ayrıca Meta çatısı altında yer alan Facebook, Instagram ve TikTok gibi gibi diğer sosyal medya platformları ile yeni uygulamaların rekabet etmesini de neredeyse imkansız hale getirecek. Çünkü bu sosyal medya platformları yıllar içinde bu özellik sayesinde büyürken yeni sosyal medya platformları aynı şansa sahip olmayacak.

Mark Zuckerberg’den sosyal medya kullanıcılarını kızdıracak açıklama

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz