iOS 18 ile Fotoğraflar’a gelen yenilikler!

0
194 Okunma
iOS 18 fotoğraflar güncelleme

Apple, uzun zamandır merakla beklenen iOS 18 güncellemesini bu akşam 20.00’de yayınlayacak. Yeni gelecek güncelleme ile birlikte iPhone’unuzdaki neredeyse bütün uygulamalar değişecek. Bu uygulamalardan birisi ise Fotoğraflar. Apple iOS 18’in Beta testi sürecinde oldukça farklı yenilikler yaptı ve bunlar da tartışmalara konu oldu. Fotoğraflar uygulaması iOS 17 ile karşılaştırıldığında bazı yeni özelliklerin yanı sıra birleşik görünüm sunacak. İşte iOS 18 güncellemesi ile gelen Fotoğraflar yenilikleri…

iOS 18 ile gelen Fotoğraflar uygulaması yenilikleri!

Apple, iOS 18’deki Fotoğraflar uygulaması için birleştirilmiş bir görünüm tercih ediyor. Fotoğraf kitaplığı hala uygulamanın odak noktasında bulunuyor fakat artık Sizin için ve Albümler bölümüne dokunarak ulaşmak yerine aşağı kaydıracaksınız. Tüm kitaplık görünümünde filtreleme ve sıralama özelliklerine de ulaşabileceksiniz. İki oklu ikona tıklayarak Favorilerinizi, editlenmiş içeriklerinizi, fotoğraflarınızı, videolarınızı ve ekran görüntülerinizi görüntüleyebileceksiniz.

iOS 18 fotoğraflar uygulaması

Sabitlenmiş koleksiyonlar, diğer koleksiyonlarınızın ve albümlerinizin bir koleksiyonudur. Kısaca hızla ulaşmak istediğiniz her şeyi bu koleksiyona sabitleyebilirsiniz. iOS 17 güncellemesinde Araçlar albümü İçe Aktarılanlar, Çoğaltılanlar, Gizli ve Son Silinenler ile sınırlıydı. iOS 18 güncellemesi ile yeni gelenler şunlar: Fişler (makbuzlar), El yazısı, İllüstrasyonlar, QR Kodları, Son Kaydedilenler, Son Görüntülenenler, Son Düzenlenenler, Belgeler, Harita, Kurtarılanlar.

Arama kısmında da oldukça yenilikçi özellikler mevcut. Doğal dilinizi kullanarak eskisinden çok daha spesifik bilgilere ulaşabilirsiniz. Böylece binlerce içeriğin arasından fotoğraf veya videolarınızı bulmak daha da kolaylaşacaktır. Apple Intelligence ile gelen bir diğer özellik ise Memory Maker. Bu özelik ile Fotoğraflar uygulamasını kullanarak harika anılar oluşturabilirsiniz. Oluştur’a basarak istediğiniz yazıyı girebilirsiniz. Mesela, ‘köpeğimin yıllar içindeki değişimi’ yazarak sevimli köpeğinizin ne kadar da çabuk büyüdüğüne şaşırabilirsiniz.

Yeni Wi-Fi çekim rekoru eskisini beşe katladı!

Gelmesi sabırsızlıkla beklenen ve son zamanlarda çok popüler olan Apple Intelligence özelliği: Clean Up. Clean Up, fotoğraflarınızdaki arka plan nesnelerini akıllı bir şekilde tanımlar ve bunları tek dokunuşunuzla kaldırmanızı sağlar. Fakat çok beklenen bu özellik bu yılın sonlarına doğru gelecek.

Peki siz iOS 18 ile beraber gelecek Fotoğraflar uygulamasının özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Güncellemeyi yapacak mısınız? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi merakla bekliyoruz!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz