iPad Mini 7 tanıtıldı! İşte teknik özellikleri ve fiyatı

0
67 Okunma
Temsili görsel

Apple, geçen ay gerçekleştirdiği Its Glowtime etkinliğinde iPhone 16 serisini tanıtmıştı. Firmanın şimdi de yeni iPad ve Mac modelleri tanıtması bekleniyordu. Fakat firma sürpriz yaparak yeni iPad Mini modelini tanıttı. Yıllar sonra güncelenen seri, birçok yükseltmeye sahip. Peki, iPad Mini 7 teknik özellikleri neler ve fiyatı ne kadar? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

iPad Mini 7 teknik özellikleri ve fiyatı

Apple’ın iPhone 16 serisini tanıtmasının ardından gözler, iPad ve Mac modellerine çevrildi. Teknoloji devi sürpriz yaparak üç yıl aradan sonra yeni iPad Mini 7 modelini tanıttı.

iPad Mini 7, 3 nm üretim sürecinden geçen A17 Pro işlemcisinden güç alıyor. İşlemci, geçen yıl tanıtılan iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde yer almıştı. Yeni tabletin işlemcisi sayesinde oyun ve yapay zeka konusunda kullanıcılarına iyi bir deneyim sunması bekleniyor.

Tablet; 8,3 inç büyüklüğünde Liquid Retina ekrana sahip. Ekranda 12 Megapiksel özçekim kamerası yer alıyor. Arka panelde ise 12 Megapiksel ana kamera bulunuyor.

Yeni iPad Mini modelinin ayrıca A17 Pro işlemcisi sayesinde Apple Intelligence destekli yapay zeka özelliklerine de sahip olması muhtemel. Selef modellerinden farklı olarak USB-C bağlantısı ile gelen tablet, Apple Pencil’ı da destekliyor. Cihazın yan tarafında Apple Pencil ve manyetik şarj için bir bölge bulunuyor.

Tasarım bakımından önceki modelle benzerlik gösteren cihazın uzay grisi, yıldız ışığı, mavi, mor ve pembe renk seçenekleri mevcut. 128 GB depolama alanına sahip iPad Mini, şimdi ön siparişe açıldı. Türkiye satışları 23 Ekim tarihinde başlayacak iPad Mini 7 fiyatı ise şu şekilde:

  • 128 GB depolama, Wi-Fi: 23 bin 999 Türk Lirası
  • 128 GB depolama, Wi-Fi + Cellular: 30 bin 999 Türk Lirası
  • 256 GB depolama, Wi-Fi 28 bin 999 Türk Lirası
  • 256 GB depolama, Wi-Fi + Cellular: 35 bin 499 Türk Lirası
  • 512 GB depolama, Wi-Fi: 36 bin 999 Türk Lirası
  • 512 GB depolama, Wi-Fi+ Cellular: 43 bin 999 Türk Lirası

Apple, bazı iPad ve Mac modellerini üretimden kaldırabilir! İşte o cihazlar

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz