iPhone 16 ile ilgili bilmeniz gereken her şey!

0
172 Okunma
iPhone 16 tüm bilgiler

Apple, yeni çıkaracağı cihazlarını her zaman Eylül’de düzenlenen etkinliklerde duyuruyor. Yeni iPhone 16 ve Apple Watch modellerinin tanıtıldığı gün Eylül’ün ikinci Salı günü olarak belirlenmiştir. Fakat bu yıl Apple bu günü biraz daha erkene çekerek Pazartesi günü düzenlemeye karar verdi. Bu yeni etkinlikte Apple, yeni çıkaracağı bütün cihazlarını tanıtır ve piyasaya çıkarır. Etkinlikten önce edinilen bilgilere göre iPhone 16’nın bilmeniz gereken bütün özelliklerini bir araya getirdik. İşte yeni çıkacak iPhone 16’nın bilmeniz gereken bütün özellikleri…

iPhone 16 tanıtım tarihine günler kaldı

1. Renk Seçenekleri

iPhone 16’nın en merak edilen özelliği tabii ki fiyatı oldu. Fakat iPhone 16’nın hangi fiyattan satılacağı ile ilgili herhangi bir bilgi mevcut değil. iPhone 16’nın hangi renk seçenekleri ile tanıtılacağı ise bir diğer çok merak edilen özellik oldu. Apple, en son çıkardığı iPhone olan iPhone 15’i piyasaya sürdüğünde kullanıcılarına diğer iPhone’larda bulunmayan bir renk paleti tanıttı. iPhone 15, siyah, mavi, yeşil, sarı ve pembe seçenekleriyle gelmişti fakat diğer modellerin aksine bu renkler daha yumuşak tonlardaydı. Aynı zamanda Sonny Dickson, X üzerinden paylaştığı bir paylaşımında yeni modelleri renkleri ile beraber gösterdiği bildiriliyor.

iPhone 16 yeni renkler

Ayrıca yeni serinin Pro modellerinde kullanılacak renkler de sızdırıldı. iPhone 15’te kullanılan Mavi Titanyum renginin yerini alan Bronz Titanyum rengi kullanıcıların oldukça dikkatini çekecek gibi görünüyor.

iPhone 15 Pro ve Pro Max titanyum renkler

2. Tasarım ve Ekran Özellikleri

iPhone 15’in ekranının üst tarafında bulunan Dinamik Ada’nın iPhone 16’da da bulunması bekleniyor. Bazı söylentiler Apple’ın ekranın alt tarafına Face ID sensörlerini yerleştirebildiğini belirtiyor. Bu sebeple iPhone 16’nın Pro modellerindeki kamera kısmı standart modellere göre daha küçük olabileceği bekleniyor.

Ming-Chi Kuo ve Ross Young, Pro modellerdeki ekran boyutunun diğer modellere kıyasla  0.2 inç daha büyük olacağını belirtti. Bu sayede iPhone 16 Pro 6.27 inç ve Pro Max ise 6.86 inç ekran boyutuna sahip olacak.

Her zaman açık ekran özelliği için iPhone Pro veya Pro Max satın almayı düşünüyorsanız vazgeçmenizi öneririz. Çünkü The Elec’in duyurduğu bir habere göre Apple, iPhone 16 için Pro modellerinde kullandığı LPTO ekranlar yerine standart OLED ekranları tercih edecek.

iPhone 16 ile yeni gelecek özelliklerden en merak edileni Yakalama Butonu oldu. Bazı haberlere göre güç tuşuyla aynı tarafta fakat biraz aşağıda bulunacak olan Yakalama butonu dokunmaya ve basınca duyarlı olacak ve kullanıcıların kaydırarak yakınlaştırma yapmasına ve deklanşöre tam basıldığında tetiklenirken yumuşak bir basışla odağı ayarlamasına olanak tanıyacak.

iPhone 16 capture button yakalama butonu

3. İşlemci

Yeni çıkan bütün iPhone modelleri A serisi işlemciler ile donatılıyor. Bu sebeple iPhone 16 Pro modelinde A18 Pro işlemcisi kullanılacağı tahmin ediliyor. Pro olmayan iPhone 16 modellerinde iPhone 15 Pro’da tanıtılan A17 Pro‘nun bir versiyonunun kullanılması olasılıklar dahilinde görülüyor. Ancak son söylentilere göre Apple’ın bu çipi A18 olarak yeniden adlandıracağı belirtiliyor.

A18 Pro işlemci iPhone 16 Pro

iPhone 16 serisi ile ilgili son söylentileri sizlerle paylaştık. En çok hangi özellikleri beğendiniz? Yeni tanıtılacak olan iPhone 16 serisini almayı düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

iPhone 16 ve Huawei üçe katlanabilir telefon aynı gün piyasaya sürülüyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz