iPhone 16 Pro talepleri beklenenden düşük kaldı!

0
88 Okunma
Apple iPhone 16 Pro talep

Geçen haftalarda Apple’ın gerçekleştirdiği ‘It’s Glowtime’ etkinliğinin gözdesi olan iPhone 16 serisinin bazı modelleri istenen ilgiyi üzerine toplayamadı gibi görünüyor. Uzun zamandır Apple kullanıcıları tarafından özellikleri, kamerası ve yeni butonu ile beraber dış tasarımı merakla beklenen iPhone 16 serisi 9 Eylül tarihinde sevdiklerine tanıtılmıştı. Peki hangi modeller istenen ilgiyi çekemedi? işte haberin detayları…

iPhone 16 Pro, istenen ilgiyi çekemedi

Ming Chi-Kuo’nun yeni gelen ön sipariş analizine göre Apple, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max için beklenenden daha az bir taleple karşı karşıya… Ancak Pro modellerin aksine serinin başlangıç modeli olan iPhone 16 ve iPhone 16 Plus, geçen yıl tanıtılan ve piyasaya sürülen iPhone modellerine kıyasla daha fazla satış gerçekleştirmeyi başardı.

iPhone 16 Pro talep düşüş

Kuo’nun Apple’ın internet sitesindeki teslimat sürelerini ve “tedarik zinciri anketini” baz aldığı bazı analizler gerçekleştirdi. Ön siparişlerin başladığı ilk haftasonuna göre analizleri gerçekleştiren Kuo, bazı sonuçlara vardı. Serinin en üst modeli olan iPhone 16 Pro Max modeli geçen yıla kıyasla taleplerde %16’lık bir düşüş yaşadı. Pro Max modelinden daha az talep alan diğer model ise iPhone 16 Pro oldu. iPhone 16 Pro, geçen sene tanıtılan modele göre tam olarak %27’lik bir düşüş yaşadı.

Serinin bazı modelleri taleplerde düşüş yaşarken bazı modellerin çektiği talep ise görenleri hayli şaşırttı. Serinin başlangıç modeli olan iPhone 16, geçen yılın aksine %10 daha fazla talep çekmeyi başardı. iPhone 16’dan daha yüksek sayıda talep almayı başaran model ise iPhone 16 Plus oldu. iPhone 16 Plus görenleri şaşkına çevirecek şekilde geçen yıl tanıtılan modelin aksine toplamda %48 oranında taleplerini artırdı.

Cep yakacak! iPhone 16 serisinin pil değiştirme ücreti belli oldu

Toplamda iPhone 16 serisi ön siparişinin açıldığı hafta 37 milyon adet sattı. Bu satış rakamları geçen sene tanıtılan iPhone 15 serisine göre %12.7’lik bir düşüş gösterdi. Kuo aynı zamanda Apple Intelligence ve diğer yeni gelen özelliklerin iPhone 16’nın Pro modellerinde sınırlı bir etkisi bulunması durumunda, Apple’ın 2025 yılında pazar talebini canlandırabilmek için daha agresif stratejiler uygulaması gerektiğine inandığını belirtti.

Peki siz iPhone 16 serisindeki Pro modellerinin talep düşüklüğü hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi merakla bekliyoruz!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz