iPhone 16 serisinin RAM kapasitesi belli oldu!

0
128 Okunma

Apple, pazartesi günü gerçekleştirdiği Its Glowtime etkinliğinde iPhone 16 serisini ve birçok yeni ürününü tanıttı. Seride; iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max modelleri yer alıyor. Firma, tanıtım sırasında cihazın birçok özelliğini açıklasa da RAM kapasitesi bugüne kadar bilinmiyordu. Apple’ın donanım departmanından Johny Srouji, iPhone 16 serisinin RAM kapasitesini bugün açıkladı.

iPhone 16 serisi, 8 GB RAM ile gelecek

Apple, iPhone 15 ve iPhone 14 serisini 6 GB RAM kapasitesi ile piyasaya sürdü. Fakat firma, iki yıl aradan sonra iPhone 16 serisinde yükseltmeye gitti. Apple’dan Johny Srouji tarafından açıklanana göre iPhone 16 serisi, 8 GB RAM ile gelecek.

Söz konusu yükseltmenin Apple Intelligence nedeniyle yapıldığı biliniyor. Firma, Apple Intelligence ile iPhone 16 modellerine yapay zeka destekli birçok yeni özellik ekledi. Mevcut iPhone özelliklerinin ve Apple Intelligence yeniliklerinin bir arada çalışması için 6 GB RAM yeterli olmayabilirdi.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki 8 GB RAM sadece Apple Intelligence için değil aynı zamanda AAA kategorisindeki oyunlar için de işe yarayacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Srouji, şu sözleri dile getirdi:

“Amacımız, mutlak en iyi kullanıcı deneyimini sunarak en iyi ürünleri oluşturmaktır. Apple Intelligence ile ilgili olduğu için DRAM (Dinamik Rastgele Erişim Belleği) bunun bir yönüdür. Ve geliştirdiğimiz şeye baktığımızda, ister silikon, ister donanım, ister yazılım olsun, pek çok açıdan israf etmek istemiyoruz.”

“Bize belirli bir özelliği neyin etkinleştireceğini söyleyen birçok veriye sahibiz ve Apple Intelligence, etkinleştirmek istediğimiz çok ama çok önemli özelliklerden biri. Hem hesaplama hem de bellek bant genişliği ve bellek kapasitesi açısından farklı konfigürasyonlara bakıyoruz. Ve sonra aslında en anlamlı olanın doğru değiş tokuşunu ve dengesini yaparız. Dolayısıyla Apple Intelligence, bizi 8 GB’a ulaşmamız gerektiğine inandıran önemli bir özellikti.”

Apple, yeni ürünlerinin ön siparişlerini açtı! iPhone 16 ve AirPods 4 Türkiye fiyatları

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz