Apple üzgün: iPhone 16 siparişleri azaldı!

0
25 Okunma

Apple, geçtiğimiz ay gerçekleşen Its Glowtime etkinliğinde iPhone 16 serisini tanıttı. iPhone 16 serisi, yapay zeka destekli Apple Intelligence desteğiyle birlikte geldi. Apple Intelligence, mevcut iPhone özelliklerine yapay zeka desteği ekleyerek kullanıcılarının en iyi deneyime ulaşmasını hedefliyor. Fakat bugün ortaya çıkan habere göre Apple, Apple Intelligence destekli iPhone 16 serisinin siparişleri azaldı.

iPhone 16 serisinin siparişleri azaldı

Apple, yapay zekanın gelişimine dahil olmak ve müşterilerine en iyi hizmeti verebilmek adına Apple Intelligence’ı geliştirdi. Mevcut özelliklere yapay zeka desteği ekleyen Apple Intelligence, iPhone 16 serisiyle birlikte ortaya çıktı.

Fakat ünlü teknoloji analisti Ming-Chi Kuo tarafından belirtilene göre iPhone 16 siparişleri, 2024 yılının dördüncü çeyreğinde 10 milyon azaldı. Kesintilerin büyük bir kısmı, standart iPhone 16 modellerini etkiledi.

Kesintilerin ardından 2024’ün dördüncü çeyreğinde, 2025’in birinci çeyreğinde ve 2025’in ikinci çeyreğinde toplam iPhone 16 modellerinin üretiminin sırasıyla 80 milyon, 45 milyon ve 39 milyon adet olması bekleniyor. Bu veriler, bir önceki yılın aynı dönemine göre düşüş gösteriyor. Apple, geçen yıl tanıttığı iPhone 15 serisinde sırasıyla 84 milyon, 48 milyon ve 41 milyon telefon üretmişti.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Apple henüz yapay zeka destekli yeniliklerinin tamamını iPhone modellerine entegre etmedi. iPhone 16 modellerinin Apple Intelligence özelliklerine kavuşmasıyla birlikte satışların ve üretimin artması bekleniyor.

iPhone 16 serisi dışında iPhone SE 4 üretimi için de detaylar belli oldu. Ming-Chi Kuo tarafından yayınlanan habere göre Apple, iPhone SE 4 üretiminde aralık ayında başlayacak. Teknoloji analisti tarafından belirtilene göre Apple, gelecek yılın ilk çeyreğine kadar 8,6 milyon iPhone SE 4 üretecek.

Apple Intelligence güncellemeleri için RC sürümleri yayınlandı

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz