iPhone 16 ve iPhone 15 arasında ne fark var?

0
218 Okunma

Apple’ın 9 Eylül 2024 tarihinde düzenlediği Glowtime etkinliğinde iPhone 16 serisi tanıtılmıştı. En çok merak edilen cihazlardan birisi hiç şüphesiz iPhone 16 idi. Özellikleri ve fiyatı belli olan iPhone 16, bütün teknoloji severler arasında büyük ilgi topladı. Özellikler tanıtıldıktan sonra kullanıcıların aklında bazı soru işaretleri oluşmaya başladı. Yeni tanıtılan iPhone 16 ve iPhone 15’in farkları neler? İşte bütün bu sorularınızın cevabı haberimizde…

iPhone 16 vs iPhone 15: Bütün özellikleri

Apple’ın Glowtime etkinliğinde tanıttığı iPhone 16’yı iPhone 15’ten ayıran en belirgin özellikleri hiç şüphesiz yeni yakalama butonu, kamerası ve işlemcisi. Apple, iPhone 16’ya daha önce hiçbir iPhone modeline eklemediği o butonu ekledi: Kamera kontrol butonu (Capture Button).

iPhone 15 ve iPhone 16 capture button

Tasarım kanadında oldukça belirgin değişiklikler göze çarpmakta. iPhone 15 modelinde diğer iPhone modellerinde de bulunan Zil/Sessiz düğmesi bulunurken iPhone 16 için daha önce hiçbir modelde bulunmayan bir düğme eklendi. Bu Kamera kontrol butonu fotoğraflarınızı çekerken kamera araçlarına en hızlı şekilde ulaşmanızı sağlıyor. Bu buton ile pozlama ve alan derinliği ayarlarınızı değiştirebilir, lensleriniz arasında değişim yaparak yakınlaştırma ve uzaklaştırma yapabilirsiniz.

iPhone 16 ile beraber yenilenen tek şey tasarım değil. Kamera sisteminde de büyük değişiklikler görülebiliyor. iPhone 15 modelinde 48 MP ana ve ultra geniş kamera bulunurken yeni tanıtılan iPhone 16 modelinde 48 MP Fusion ve Ultra geniş kamera bulunuyor. iPhone 16 sahip olduğu tüm bu kameralar ile makro çekim yapabiliyor ve uzamsal fotoğraf ve videolar çekebiliyor.

Apple, iPhone 16 serisinde dikey kamera tasarımına geçti! İşte nedeni

İşlemci konusunda ise Apple, iPhone 16 ile beraber A18 işlemcisini tanıttı. iPhone 15 modelinde ise A18 işlemcisinin iki nesil gerisinde bulunan A16 Bionic işlemci kullanılmıştı. Yani işlemci olarak iPhone 16 modelinin çok daha ilerde olduğunu söyleyebiliriz. 6 çekirdekli A18 işlemcisi, iPhone 15’de bulunan A16 Bionic işlemciye nazaran %30 daha hızlı. Ayrıca iPhone 16’nın bataryası iPhone 15’e göre 2 saate kadar daha fazla video oynatma seçeneği sunuyor.

Peki siz iPhone 16 ve iPhone 15 arasındaki özellik farkları hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce iPhone 16 ve iPhone 15 arasında yeteri kadar özellik farkı var mı? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz