iPhone sevkiyatlarında gecikme yaşanabilir! İşte nedeni

0
26 Okunma

Apple, geçen haftalarda gerçekleştirdiği Its Glowtime etkinliğinde iPhone 16 serisini tanıttı. Akıllı telefon modelleri kısa süre önce tüm dünyada satışa çıktı. Teknoloji devi, yeni serinin sevkiyatlarını yetiştirmeye çalışıyor. Fakat bugün ortaya çıkan bir habere göre iPhone 16 serisinin sevkiyatlarında gecikme yaşanabilir. İşte nedeni…

iPhone montaj fabrikasında yangın çıktı

Apple, iPhone 16 serisinin tanıtımdan sonra sevkiyatları yetiştirmeye çalışırken Hindistan’daki montaj fabrikasında yangın çıktı. Tata Elektrik’in iPhone montaj fabrikasında çıkan yangın, üretimin tamamen durmasına neden oldu.

Olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığını belirten yetkililer, herkesin güvende olduğunu açıkladı. Fakat yangın, üretim tesisinde önemli hasarlara yol açtı. İtfaiye görevlileri, tesis içinde yer alan bir binanın çöktüğünü doğruladı.

Yetkililer iPhone sevkiyatlarında herhangi bir gecikme olup olmayacağı ile ilgili bir açıklama yapmadı. Fakat tesisteki önemli bir binanın çöküğü ve tesis yolunun tahrip olduğu biliniyor. Bu durumun iPhone sevkiyatlarında gecikmeye neden olacağı muhtemel.

Öte yandan Tata Elektrik’in Foxconn ile birlikte Hindistan’daki en büyük iPhone üreticilerinden biri olduğunu hatırlatmakta fayda var. Tüm bunlar dışında Bloomberg’in haberine göre, 250 dönümlük bir alanı kaplayan tesiste gelecek iki yıl içinde yaklaşık 20 montaj hattının bulunması ve yaklaşık 50 bin çalışanın istihdam edilmesi bekleniyordu. Yangının gerçekleşmesi üzerinde bu gelecek planları, iPhone sevkiyatlarının gecikmemesi için erkene alınabilir.

Huawei, Apple’ı Çin pazarında yine geride bıraktı!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz