Mark Zuckerberg’den sosyal medya kullanıcılarını kızdıracak açıklama

0
34 Okunma

OpenAI’ın sohbet robotu ChatGPT’yi tanıtmasından sonra yapay zekanın etkisi tüm dünyaya yayıldı. Teknoloji şirketlerinin büyük bir kısmı, kendi yapay zeka araçlarını üretmeye başladı. Fakat belirtmek gerekiyor ki yapay zekanın gelişimi için birçok veri gerekiyor. Firmalar ise bu verileri sosyal medyadan ya da farklı içeriklerden topluyor. Sosyal medya kullanıcıları ise bu durumun veri ihlali olduğunu dile getiriyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Mark Zuckerberg, yapay zekanın gelişimi için veri kullanımı konusunda sosyal medya kullanıcılarını kızdıracak bir açıklama yaptı.

Mark Zuckerberg, yapay zekayı eğitmek için kullanılan verilerin ‘değersiz’ olduğunu açıkladı

Yapay zeka araçlarının gelişmesi için gerçek verilere ihtiyaç duyuluyor. Şirketler ise bu verileri herkese açık olan sosyal medya hesaplarından, gazetelerden ya da edebi eserler gibi farklı birçok kaynaktan topluyor. Fakat bu durum hem telif sorunlarına neden oluyor hem de verilerin izinsiz toplanarak gizlilik konusunda ihlale neden oluyor.

Bununla ilgili ise şu anda Meta ve Mark Zuckerberg ön planda bulunuyor. Çünkü kısa süre önce Meta Küresel Gizlilik Direktörü konuyla ilgili itiraf niteliğinde bir açıklama yaptı. Bu açıklamaya göre Meta, herkese açık hesabı olan ve 18 yaşından büyük olan herkesin sosyal medya hesabından veri topladığını açıkladı. Bu durum ise sosyal medya platformlarında tepkiye neden oldu.

Mark Zuckerberg ise yine konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Yapay zekanın insanların verileriyle eğitilmesiyle ilgili konuşan Zuckerberg, içerik üreticilerinin konuyu abarttığını belirtti. Ünlü CEO “bireysel içerik oluşturucuların veya yayıncıların, kendi içeriklerinin değerini abartma eğiliminde olduklarını” düşündüğünü açıkladı.

Zuckerberg, içerik üreticilerinin içeriklerinin kullanılmasını istememeleri konusunda “o zaman içeriklerini kullanmayacağız” diye de ekledi. Fakat bu durumun gerçekten nasıl ilerleyeceğini Zuckerberg hariç kimse bilmiyor.

Meta, yapay zeka asistanına ünlülerin seslerini ekledi!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz