Facebook’tan kullanıcı sayısını artıracak iki yeni özellik

0
104 Okunma

Meta çatısı altında yer alan Facebook, uzun süredir gündemde değil. Sosyal medya platformu hem eski popülerliğini kazanmak hem de mevcut kullanıcılarını memnun etmek için sık sık yenilikler yapıyor. Bugün ortaya çıkan haberlere göre Facebook, kullanıcı sayısını artıracak iki yeni özellik yayınladı. Lokal ve Keşfet adı verilen iki yenilik, Facebook kullanıcılarının platformda daha aktif olmasını hedefliyor. Peki, söz konusu özellikler ne işe yarayacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Facebook, Lokal ve Keşfet özellikleri ile kullanıcı sayısını artıracak

Facebook, eski popülerliğini kazanmak için yeni özellikler üzerinde çalışıyor. Bugün Phone Arena tarafından yayınlanan habere göre Facebook, Lokal ve Keşfet adı verilen iki yeni özelliğini duyurdu.

Lokal adı verilen özellik, adından da belli olduğu gibi kullanıcılarının kendi konumlarındaki ya da yakın konumdaki yerlerdeki etkinlikleri, satılan eşyaları ve mekanları gösteriyor.

Kullanıcılar, Lokal özelliği sayesinde yakın çevresinde olan biten her şeyden Facebook üzerinden bilgi sahibi oluyor. Söz konusu özellik sayesinde kullanıcılar, yakın çevresinde olup bitenleri öğrenmek için Facebook’ta daha aktif yer alacak.

Keşfet özelliği ise diğer sosyal medya platformlarında da yer aldığı gibi Facebook kullanıcılarının ilgi alanlarını ve hobilerini gösteriyor. Kullanıcılar, Keşfet sekmesi üzerinden algoritma sayesinde kendilerine en uygun içerikleri görebilecek. Bu sayede kullanıcılar birbirleriyle daha fazla etkileşim kuracak.

Facebook tüm bunlar dışında ek olarak videolar için de değişiklik yaptı. Sosyal medya kullanıcıları, Facebook videolarını artık daha büyük bir şekilde izleyebilecek.

Gerçekçi videolar üreten yapay zeka aracı Meta Movie Gen tanıtıldı!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz