Meta, Facebook için yapay zeka etiketlerini kaldırıyor! Görseller nasıl anlaşılacak?

0
193 Okunma

Yapay zekanın popüler hale gelmesiyle birçok görüntü oluşturucu ve düzenleme aracı geliştirildi. İnsanlar, bu araçlar üzerinden gerçek görüntülere yakın görselleri hazırlayıp sosyal medya hesaplarında paylaşıyorlar. Fakat bu durum bazı durumlarda ciddi bilgi kirliliğine neden oluyor. Bu noktada platformlar, yapay zeka ile oluşturulan görsellere AI etiketi ekliyor. Bugün ortaya çıkan bilgilere göre Meta, Facebook için geliştirdiği yapay zeka etiketi için değişiklik yapıyor. Bu karar, yapay zeka destekli görsellerini anlamayı zorlaşacak. İşte nedeni.

Meta, AI etiketi yerine AI Bilgisi etiketi ekleyecek

Yapay zeka ile oluşturulan görseller, bilgi kirliliğini engellemek için Facebook’ta “Made with AI” etiketi ile paylaşıyordu. Fakat bu etiket, profesyonelce çekilen ve yapay zeka araçlarıyla düzenlenen bazı fotoğraflarda da otomatik olarak yer almaya başladı. Bu durum fotoğrafçıların şikayet etmesine neden oldu.

Meta da bunun üzerine “Made with AI” etiketini kaldırma kararı aldı. Firma bunun yerine Facebook gönderilerine “AI Bilgisi” diye gizli yeni bir not ekleyecek. Kullanıcıların bu nota ulaşmak için Facebook gönderisinin sağ üst köşesindeki üç nokta menüsüne dokunacak. Buradan görsellerin yapay zeka aracı ile düzenlenip düzenlenmediği ortaya çıkacak.

Yapay zeka araçları ile düzenlenen görsellerde bu bilgi yer alacak. Bu şekilde görsellerin orijinal olduğu mu yoksa yapay zeka aracı ile mi düzenlendiği bilgisi ortaya çıkacak.

Meta, yapay zeka araçları kullanılarak oluşturulan görsellere doğrudan görülebilen AI Bilgisi etiketi eklemeye devam edecek. Bu sayede sadece yapay zeka kullanılarak ortaya çıkarılan görseller diğerlerinden ayrılacak ve kolayca anlaşılacak.

Meta ortağından açıklama geldi: Telefonlarınızı dinliyoruz!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz