Microsoft, Apple ve Samsung’a rakip gözlük çıkartıyor!

0
207 Okunma
microsoft karma gerçeklik gözlük

Son zamanlarda dillerden düşmeyen sanal gerçeklik teknolojisinden sonra Apple, Apple Vision Pro gözlüğünü tanıtmıştı ve böylece karma gerçeklik teknolojisi daha popüler hale geldi. Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçekliğin bir sentezi olan karma gerçeklik, bilgisayar ortamı ile gerçek dünya ortamını bir arada sunuyor. Microsoft şirketi ise bu yarışta yeni bir gözlük çıkartacağını duyurdu. Peki şirketler karma gerçeklik teknolojisini nerelerde kullanıyor? İşte detaylar…

Microsoft, karma gerçeklik gözlüğü üzerinde çalışıyor!

Samsung, Apple Vision Pro’ya benzer bir gözlük üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Son gelen bilgilere göre, Samsung Display, Microsoft’un üzerinde çalıştığı karma gerçeklik gözlüğü için Mikro OLED paneller sağlıyor. Microsoft’un karma gerçeklik kulaklığı üzerinde ne kadar ilerleme kat ettiği henüz açıklanmış değil fakat edinilen bilgilere göre 2025 yılında piyasaya çıkacağı biliniyor.

microsoft yeni karma gerçeklik

Gözlüğün eğlence amacıyla üretildiği verilen bilgiler arasında. Microsoft’un hali hazırda iki adet eğlence platformu olduğu için, Windows ve Xbox, bu gözlüğün bilgisayarlara ve Xbox cihazlarına rahatlıkla bağlanabileceği düşünülüyor. Cihazın 2025’te çıkacağı yetkililer tarafından bildiriliyor.

Microsoft, 2016’da ilk karma gerçeklik gözlüğü olan HoloLens’i piyasaya çıkarmıştı. HoloLens 2 ise 2019 yılında 3 bin 500 dolar fiyatıyla çıkmıştı. HoloLens için Intel x86-64 işlemci kullanılırken HoloLens 2’de Qualcomm ARM işlemcisi kullanıldı. Bu bilgilere dayanarak yeni çıkacak Microsoft karma gerçeklik gözlüğünde de HoloLens 2’de kullanılan işlemcinin kullanılması bekleniyor.

microsoft apple vision pro gözlük

Samsung, Samsung XR isimli karma gerçeklik gözlüğü üzerinde çalıştığını söylemiştik. Samsung, gözlüğün geliştirilmiş ilk versiyonunu Apple Vision Pro çıktıktan sonra iptal ettiğini söyledi. Geliştirilmiş diğer versiyonunun Ekim 2024’te test için geliştiricilere yollanacağı ve 2025 yılının başında piyasaya çıkarılacağı söylentiler arasında.

Samsung’un yeni karma gerçeklik gözlüğünde Samsung Display’in Mikro OLED panellerini ve işlemci olarak Qualcomm’un Snapdragon XR serisini kullanacağı belirtildi. Ayrıca Google, şirketin mevcut XR stratejisine göre mantıklı olan işlerin Android altyapılı işletim sistemi tarafına yardım edecek.

Peki siz yeni çıkacak olan Microsoft karma gerçeklik gözlüğünü alır mıydınız? Hangi özelliklerini daha çok beğendiniz veya beğenmediğiniz özellikleri var mı? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi merakla bekliyoruz.

Chrome’dan Microsoft Edge’e geçmek için 6 neden

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz