Samsung, akıllı saat kullanıcıları için Wear OS 6 tabanlı One UI 8 Watch beta güncellemesini kullanıma sundu. İlk etapta Galaxy Watch 7 ve Galaxy Watch Ultra modellerine dağıtılan bu güncelleme, ilerleyen dönemde Galaxy Watch FE ve Galaxy Watch 5 serisini de kapsayacak şekilde genişleyecek.
One UI 8 Watch dağıtıma sunuldu
Şu anda beta sürüm yalnızca Güney Kore ve ABD’deki kullanıcılar tarafından indirilebiliyor. Yaklaşık 1.9 GB boyutundaki güncelleme, sadece Wi-Fi bağlantısı üzerinden yüklenebiliyor. Kullanıcıların bu güncellemeyi alabilmek için Galaxy Store üzerinden Samsung Members, Galaxy Wearable ve Watch Manager uygulamalarının en güncel sürümlerine sahip olmaları gerekiyor.
Beta programına katılmak isteyenler, Samsung Members uygulamasındaki “One UI 8 Watch Beta Programı” başlığından kayıt işlemini tamamlayabiliyorlar. Daha sonra Galaxy Wearable uygulaması aracılığıyla güncelleme kontrol edilip yükleme başlatılıyor. Kurulum sırasında saat yeniden başlatılarak yeni yazılım aktif hale geliyor.
Bu iOS 26 özelliği, tüm iPhone’larda çalışmıyor!
One UI 8 Watch ile birlikte kullanıcı arayüzünde yenilikler dikkat çekiyor. Güncellenmiş görsel tasarımın yanı sıra “Now Bar” ve “Now Brief” adlı iki yeni işlev eklenmiş. Sağlık takibi tarafında ise Antioksidan İndeksi, Yatma Zamanı Rehberliği, Koşu Koçu ve Vasküler Yük olmak üzere dört yeni özellik sunuluyor; ancak bu sağlık özelliklerinin tamamı tüm saat modellerinde aktif olmayacak.
Samsung’un bu beta güncellemesiyle yazılım altyapısını daha modern bir hale getirmesi ve sağlık özelliklerini üst seviye modellere yoğunlaştırması göze çarpıyor. Ancak beta sürecinin tamamlanmasının ardından final sürümün ne zaman yayınlanacağı konusunda henüz net bir tarih paylaşılmadı.