Snapdragon 4s Gen 2 işlemcisine sahip ilk telefon, Redmi A4 5G tanıtıldı

0
31 Okunma
Temsili görsel

Xiaomi, bugün Snapdragon 4s Gen 2 işlemcisine sahip ilk akıllı telefon olan Redmi A4 5G’yi tanıttı. Cihaz, Xiaomi tarafından gelişmiş teknolojiyi Hindistan’a sunmak için özel olarak üretildi. Peki, Redmi A4 5G teknik özellikleri neler ve fiyatı ne kadar? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Redmi A4 5G teknik özellikleri ve tasarımı

Redmi A4 5G, gücünü 4 nm üretim sürecinden geçen Snapdragon 4s Gen 2 işlemcisinden alıyor. İşlemci; iki adet 2.2 GHz hızında Cortex-A78 ve altı adet 6.0 GHz hızında Cortex-A55 çekirdeklerine sahip. Grafik işlemci ihtiyacını da Adreno 613 ile sağlıyor.

Akıllı telefon; 6,7 inç büyüklüğünde, 90 Hz yenileme hızında HD+ LCD ekrana sahip. Ekranda delik tasarımlı 8 Megapiksel özçekim kamerası yer alıyor. Arka panelde ise 50 Megapiksel ana ve ve ikincil kamera yer alıyor. Firma, akıllı telefonun bütün özelliklerini açıklamadı. Bu nedenle de kameralarla ilgili detaylı bilgi henüz mevcut değil.

5.000 mAh bataryaya sahip telefon, 18W da şarj ile destekleniyor. Yalnızca siyah ve beyaz renk seçenekleri bulunan cihazın fiyat etiketi ise 120 dolar olarak açıklandı. Fakat yeniden belirtmek gerekiyor ki Redmi A4 5G sadece Hindistan için üretildi. Akıllı telefon, diğer ülkelerin pazarına çıkmayacak.

Xiaomi Hindistan Başkanı Murali Krishan, akıllı telefon ile ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı:

“Hindistan’da 10. yılımızı kutlarken Redmi A4 5G, her Hintliye gelişmiş teknoloji getirme misyonumuzda önemli bir dönüm noktasını işaret ediyor. Sadece Hindistan pazarı için tasarlanan bu cihaz, dijital uçurumu kapatarak ‘Herkes İçin 5G’ vizyonumuzu temsil ediyor. Bu cihazla, Hindistan’ın 5G’ye geçişini hızlandırmayı ve gelişmiş bir giriş seviyesi akıllı telefon deneyimi sunmayı hedefliyoruz.”

Redmi A3 Pro özellikleri ve fiyatı sızdırıldı!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz