Restoranlar, rezervasyon için yapay zeka desteği alıyor

0
22 Okunma

Yapay zekanın gelişimi, insanların işlerini yapmayı kolaylaştırdı. Son yıllarda geliştirilen yapay zeka araçları, insanların farklı alanlardaki işlerine yardımcı oluyor. Bugün ortaya çıkan bir habere göre yapay zeka son olarak restoranların çağrılarını kabul ederek rezervasyon yapmaya başladı.

Restoranlar, rezervasyon için yapay zekadan destek alıyor

Yapay zeka, görüntü oluşturma ve metin yazma gibi birçok konuda insanlara yardımcı oluyor. İnsanlar, yapay zekanın bu yetenekleri ile işlerini çok daha kolay bir şekilde yapıyor. Fakat bunlar hiç kimse için yeterli değil. Çünkü yoğun işlerde hala yapay zekanın desteğine ihtiyaç duyuluyor.

Bugün ortaya çıkan haberlere göre popüler bir restoran bir ay içinde yaklaşık 1.000 çağrı alıyor. Bu çağrılarda insanlar, restorana rezervasyon yaptırmak için yer arıyor. Aynı gün ve saatlere istenen rezervasyonlar, restoran çalışanları için kafa karışıklığına neden oluyor.

Sorun yaşamamak ve müşteri kaçırmak istemeyen restoranlar artık yapay zekadan destek almaya başladı. İşletmeler, telefonlara bakmak ve rezervasyon oluşturmak için yapay zekadan destek alıyor. Bu da işletmenin işlerini çok daha kolay hale getiriyor.

İşletmeler, uzun süredir personel eksikliği yaşadığını açıklıyor. Özellikle de pandemi sonrası restoranların sürekli olarak dolu olması ve personel eksikliği yaşaması işlerin aksamasına neden oluyor. Bu aksama, yapay zekanın verdiği destekle çözülüyor.

Öte yandan farklı birçok ülkedeki restoranlar, rezervasyon dışında mutfak bölümünde robotlardan yardım almaya başladı. Robotlar; yemek, temizlik ve birçok farklı mutfak işinde robotlardan destek alıyor.

Teknoloji sektörü dönüşüyor: Yapay zeka, insanları işsiz bırakmaya başladı!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz