iPhone kullanıcıları dikkat: Sahte Apple aksesuarları ele geçirildi!

0
41 Okunma

Herhangi bir markanın muadili ya da sahte ürünleri birçok kişi tarafından üretiliyor. Fakat bu sahte ürünler, orijinal ürünlerin satılmasına engel oluyor ve insanlara zarar verebiliyor. Polisler ise bunu engellemek için üreticilere ve tedarikçilere karşı önlem alıyor. Bugün ortaya çıkan habere göre İrlanda’da 800’ün üzerinde sahte Apple ürünü ele geçirildi.

İrlanda polisi, 170 bin dolarlık sahte Apple ürünü ele geçirdi

İrlanda polisi, Mayo Bölgesi’nde sahtecilik ihbarları üzerine baskın düzenledi. Yapılan baskında AirPods dahil olmak üzere 800’ün üzerinde ve değeri 170 bin doları bulan sahte Apple aksesuarı ele geçirildi.

İrlanda polisi, baskında ele geçirdikleri sahte Apple ürünlerinin hepsinde el koydu. Soruşturmada Garda Ulusal Göçmenlik Bürosu, Ulusal Suç Araştırma Gelir Bürosu, İşyeri İlişkileri Komisyonu ve Sosyal Refah Özel Soruşturmalar Birimi kullanıldı.

Fakat olayla ilgili henüz herhangi bir gözaltı gerçekleşmedi. İrlanda polis sözcüsü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada sahte ürünlerin AB ekonomisine yılda 92 milyon dolarlık zarar verdiğini belirtti. Bu nedenle de polis, sahte ürünlerin yayılmasını engellemek adına operasyonu özenle gerçekleştirdi.

Öte yandan belirtmek gerekiyor benzer bir durum mayıs ayında da yaşanmıştı. Kuzey İrlanda’da yapılan baskında değeri 750 bin doları bulan sahte AirPods ve iPhone modelleri ele geçirildi. Bu operasyonda ise 24 yaşındaki bir adam tutuklandı ve ürünlere de el kondu.

Yaprak dökümü devam ediyor: Apple yöneticisi görevden ayrıldı

 

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz