Samsung Galaxy A36 5G teknik özellikleri belli oldu

0
27 Okunma
Temsili görsel

Samsung, amiral gemisi modelleri dışında orta segmentteki telefonlarının başarısıyla da tanınıyor. Firma, bu başarısını artırmak için şimdi de Galaxy A36 modeli üzerinde çalışıyor. Tanıtım tarihine az bir süre kaldığı düşünülen Galaxy A36’nın teknik özellikler belli olmaya başladı. Peki, Samsung Galaxy A36 5G için neler bekliyoruz? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Samsung Galaxy A36 5G muhtemel teknik özellikleri

Samsung, büyük bir kitleye hitap edebilmek adına orta segment akıllı telefonlarına önem veriyor. Firma son olarak Samsung Galaxy A36 5G modelini tanıtmak için hazırlanıyor. SM-A366B model numarasıyla listelenen telefonun muhtemel teknik özellikleri belli oldu.

Temsili görsel

Bugün ortaya çıkan haberlere göre Galaxy A36 5G, gücünü 4 nm üretim sürecinden geçecek Snapdragon 6 Gen 1 işlemcisinden alacak. İşlemci; dört adet 2.2 GHz hızında Cortex-A78 ve dört adet 1.8 GHz hızında Cortex-A55 çekirdeklerine sahip. Grafik işlemci ihtiyacını da Adreno 710 ile sağlıyor.

Teknoloji devi şirket, cihazın selefinde de Exynos 1380 işlemcisini kullanmıştı. Yeni çıkacak akıllı telefon, selef modelde olduğu gibi 6 GB RAM ile gelecek. Fakat Samsung’un yeni modelde yükseltmeye giderek 8 GB RAM seçeneği de sunması bekleniyor.

Akıllı telefonun tanıtım tarihiyle ilgili net bir bilgi olmasa da 2025 yılının ilk çeyreğinde pazara sunulması bekleniyor. Fiyat etiketinin ise önceki modelde olduğu gibi 370 dolar (12 bin 642 Türk Lirası + vergiler) olması bekleniyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Samsung Galaxy A136 5G ile ilgili daha fazla ön bilgi bulunmuyor. Yeni detaylar, 2025 yılında belli olacaktır.

Samsung Galaxy S25 FE için ilk detaylar belli oldu!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz