Samsung kullanıcıları müjde! iPhone’ların sevilen özelliğini geliyor

0
119 Okunma

Dijitalleşen dünyada anahtarlar da akıllı hale geldi. iPhone kullanıcıları, Apple ve Aliro isimli şirketin ortaklığıyla uzun süredir Dijital Anahtar özelliğini kullanıyor. Bu sayede iPhone kullanıcıları, araçlarının ya da evlerinin kapısını uzaktan açma imkanına sahip. Bu özellik şimdi de Samsung Galaxy kullanıcıları için geliyor. Samsung, Aliro ile ortaklığa giderek Galaxy kullanıcıları için Dijital Anahtar özelliğini sunacak.

Samsung Galaxy kullanıcıları, Dijital Anahtar özelliğine sahip olacak

Apple ve Aliro ortaklığı sayesinde iPhone kullanıcıları bir süredir Dijital Anahtar özelliğini kullanıyordu. Dijital Anahtar özelliği adından da belli olduğu gibi fiziksel bir anahtara ihtiyaç duymadan ev ve arabaların kapısını akıllı telefonlar üzerinden açmayı sağlıyor. Bu da eve ve arabaya ulaşmadan kapının açılması gibi bir imkana kavuşuyor.

Bugün ortaya çıkan habere göre Samsung da Galaxy cihazları için Aliro ile iş birliğine gitti. Galaxy kullanıcıları, ev ve arabalarının anahtarlarını dijital hale getirip Wallet’a entegre edebilecek. Bu sayede Galaxy kullanıcıları, Samsung Wallet üzerinden ev ve arabalarının kapılarını uzaktan açacak.

Söz konusu özellik, yeni nesil telefonlarda uzaktan çalışabilecek. Fakat eski modellerde ve orta segment telefonlarda Wallet’ı dokunarak açmak gerekecek.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Samsung Wallet hizmeti Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede geçerli değil. Bu nedenle de Samsung Galaxy Dijital Anahtar özelliğinin de Türkiye’de kullanılamayacak.

Samsung Galaxy A16 ve Galaxy A16 5G teknik özellikleri belli oldu

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz