Samsung, telefonların büyük bir kısmını yapay zekaya ayıracak!

0
24 Okunma

Yapay zeka araçlarının artmasının ardından teknoloji şirketleri, akıllı telefonlarına yeni özellikler entegre etmeye başladı. Yapay zeka destekli özellikler, kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayarak telefondan alınan verimi üst seviyeye taşıdı. Fakat bugün ortaya çıkan habere göre Samsung bununla yetinmek yerine Galaxy cihazlarının Ayarlar uygulamasını tamamen yapay zeka ile değiştirme kararı aldı. Peki, yeniliğin detayları neler? Habere hep birlikte göz atalım.

Samsung Galaxy modellerinin Ayarlar uygulaması tamamen yapay zeka ile değişecek

Yapay zeka araçlarının gelişmesiyle birlikte akıllı telefonlar, yeni özelliklere kavuştu. Samsung Galaxy modellerinde yer alan Metin Özetleme, Daire İçinde Arama ve Nesneleri Silme özelliği kullanıcıların deneyimini yükseltti.

Fakat Samsung dışında Apple ve Oppo gibi diğer şirketler de akıllı telefon modellerine yapay zeka desteği eklemeye başladı. Samsung’un ise rakipleriyle rekabet etmek için Galaxy cihazlarının Ayarlar uygulamasını tamamen yapay zeka ile değiştireceği belirtiliyor.

İlk açıklanan bilgilere göre yapay zeka, kullanıcıların telefonda neyi değiştirmek istediğini anlayarak direkt olarak müdahale edecek. Fakat bu müdahalenin doğruluğunun her zaman nasıl her zaman için başarılı olacağı bilinmiyor. Ayrıca yapay zekanın kullanıcının isteği dışında yaptığı bir işlem sonucunun kullanıcıyı kötü etkileme ihtimali üzerinde de duruluyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Samsung Galaxy ve diğer akıllı telefon modellerinde bu tarz yapay zeka destekleri bulunuyor. Buna örnek vermek gerekirse kamera bir manzara veya bir kişi yerine bir belge gördüğünde tamamen farklı bir görüntü işleme türünü tercih ederek en iyi çekim performansını sağlamaya çalışıyor. Galaxy cihazlarının Ayarlar uygulamasına eklenecek yapay zeka değişikliğinin de benzer şekilde çalışması bekleniyor.

Samsung Galaxy S25 FE için ilk detaylar belli oldu!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz