Samsung telif davasını kaybetti! Kablosuz şarj teknolojisi için ödeme yapacak

0
67 Okunma

Samsung ve Kaliforniyalı start-up Mojo Mobility, yıllardır süren davada yeniden karşı karşı geldi. İki taraf da telif hakları nedeniyle uzun süredir uğraşıyordu. Gerçekleşen davada karar, yine Samsung aleyhine verildi. Samsung, telif davası nedeniyle Mojo Mobility’e 192 milyon dolar ödeme yapacak. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Samsung, telif davasını yine kaybetti

Samsung ve Kaliforniya merkezli Mojo Mobility, uzun süredir telif davası yüzünden karşı karşıya geliyor. Mojo Mobility, ilk olarak 2022 yılında kablosuz şarj teknolojisinin patentlerini ihlal ettiği iddiasıyla Samsung’a telif davası dava açtı. Firma, Samsung’un 2016 yılından beri birçok ürününde patentli kablosuz şarj teknolojilerini kullandığını belirtti.

Samsung ise 2023 yılında Mojo Mobility’ye karşı patenti geçersiz kılma davası açtı. Fakat bu davada Samsung’un Mojo Mobility patentlerini ihlal eden her Galaxy model telefonu için 67,5 milyon dolar ve 1,50 dolarlık bir telif ücreti ödemesi gerektiğine karar verildi.

Yargıç, jürinin süreli telif hakları ve toplu telif haklarını karıştırması nedeniyle ilk yargılama sonucunun güvenilir olmadığına ve yeniden yargılama yapılmasını istedi. Bunun üzerine Samsung’un Mojo Mobility’nin kablosuz şarj teknolojileriyle ilgili beş patentini ihlal ettiği ilan edildi.

Ardından da Samsung‘un Mojo Mobility’ye patent ihlali için 192 milyon dolardan fazla ödeme yapmasına karar verdi. Samsung ise telif davası sonucu üzerinde yine yasal itirazlarda bulunduğunu belirtti. İkilinin yeniden karşı karşıya mı geleceği yoksa Samsung’un ödeme yapmak zorunda mı kalacağı bilinmiyor.

Rekabet kızışıyor: Samsung katlanabilir ekranlı ilk telefonunu tanıtacak

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz