Rekabet kızışıyor: Samsung katlanabilir ekranlı ilk telefonunu tanıtacak

0
76 Okunma

Katlanabilir akıllı telefonlar son yıllarda yeniden ön plana çıkmaya başladı. Hatta bu pazarı Samsung domine ediyordu. Fakat Samsung dışında Huawei, Oppo, OnePlus ve Vivo başta olmak üzere neredeyse tüm teknoloji şirketleri kendi katlanabilir telefonunu çıkardı. Rekabetin artmasıyla birlikte Samsung geri plana düştü. Bu nedenle Samsung, yeni bir hamle yaparak katlanabilir ekrana sahip ilk akıllı telefon modelini çıkarmak için hazırlanıyor.

Katlanabilir akıllı telefon pazarında kartlar yeniden dağıtılıyor

Samsung, Galaxy Z Fold ve Galaxy Z Flip modelleriyle katlanabilir akıllı telefon pazarını tek başına domine ediyordu. Fakat rakip şirketler de farklı segmentlerde modeller sunarak bu pazarda kendine yer edindi. Son olarak Huawei’nin tanıttığı Mate XT, tanıtılmasının üzerinden 10 gün geçtikten sonra toplamda 6.26 milyon ön sipariş alarak rekor kırdı.

Huawei Mate XT’nin satışları, sadece akıllı telefon değil teknoloji dünyasında dikkat çekti. Bu satış, Samsung‘u geride bıraktı ve şirketin satışlarının azalmasına neden oldu.

Pazarda geriye düşen Samsung ise geri dönüş yapmak için hazırlanıyor. Samsung, üç yıl önce patentini aldığı katlanabilir ekrana sahip ilk akıllı telefon modelini almak için çalışıyor. Bu cihaz, tamamen açıldığında maksimum 12,4 inç boyutuna ulaşan, kullanıcı ihtiyaçlarına göre genişleyebilen ve daralabilen bir ekrana sahip olacak. Ayrıca telefonda gizli bir ekran altı kamera da bekleniyor.

Şirket, şubat ayında gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi’nde de katlanabilir ekrana sahip ilk akıllı telefonun ilk örneğini sergiledi. Teknoloji devi bununla birlikte cihazın üzerinde çalıştığına dair sinyalini bu şekilde vermiş oldu. Firmanın yeni cihazını tanıtması halinde satışlarının yeniden artacağı öngörülüyor.

Sudan ucuz: Samsung Galaxy 05 tanıtıldı!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz