Shazam, yeni Apple Music Haptics özelliğini kullanıma sunuyor! Nasıl çalışır?

0
43 Okunma

Apple, iOS 18 güncellemesiyle birçok yeni özellik geliştirdi. Bu özellikler arasında “Music Haptics” de yer alıyor. İsmi “Müzik Dokunuşu” olarak Türkçeye çevrilen bu özellik, kullanıcıların daha iyi bir müzik deneyimi yaşamasını sağlıyor. Peki, söz konusu özellik ne işe yarıyor ve nasıl kullanılır? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Shazam, Music Haptics özelliğini kullanıma sundu

Music Haptics özelliği, kullanıcıların çaldığı müziğe göre iPhone’un da titremesini sağlıyor. Fonksiyon, bunu cihazın hoparlörlerinde yer alan Taptic Engine isimli dokunsal sistemiyle yapıyor.

iPhone, Haptics özelliği sayesinde çalınan müziğin ritmine uygun bir şekilde titriyor. Bu sayede dinleyiciler, iPhone’dan gelen titreşimler sayesinde müziği daha iyi hissediyor.

Herkesin kullanımı için geliştirilen yeniliğin daha çok işitme kaybı yaşayan iPhone kullanıcıları tarafından tercih edileceği öngörülüyor. Çünkü özellik, ritmi tam olarak anlayamayan kişilere iPhone’un titreşimde kalmasıyla daha iyi bir deneyim sağlayacak.

Bugün itibaren kullanılabilen yenilik, iOS 18 güncellemesine sahip tüm iPhone’larda yer alıyor. iOS 18 ile gelen Music Haptics’i etkinleştirmek için şu adımları izlemek yeterli:

  • Ayarlar’a girin
  • Dokunma Erişilebilirliği’ne tıklayın
  • İşitme alt başlığına gidin ve Music Haptics’e dokunun
  • Music Haptics özelliğini açın

iPhone 16 serisinin can sıkan sorunu ortaya çıktı!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz