Shein ve Temu davalık oldu!

0
696 Okunma
temu shein davalık oldu

Son zamanlarda ucuz fiyatlarıyla ve hızlı kargosuyla dillerden düşmeyen Temu, çoğu ülke tarafından birinci sırada tercih ediliyor bu sebeple buradan alışveriş yapan insan sayısı dünyanın dört bir yanında hızla artmaya devam ediyor. Fakat insanların alışveriş yapmak için Temu’ya yönelmesi diğer şirketler için tehlike arz ediyor. Temu ve Shein arasında neler oluyor? İşte haberin detayları…

Temu ve Shein arasında neler oluyor?

Temu, geçtiğimiz günlerde Shein’e ‘Mafya tarzı’ korkutma denemeleri kullandığı iddiası ile dava açmıştı. Buna karşılık olarak Temu’ya şikayette bulundu. Şikayetinin ilk cümlesinde Temu’yu ‘sahtecilik, ticari sırların çalınması, fikri mülkiyet haklarının ihlali ve dolandırıcılık üzerine kurulmuş yasa dışı bir kuruluş’ olarak suçladı. Daha ilk cümleden böyle büyük suçlamalarıyla bomba etkisi yarattı.

temu shein dava

Dava zaman geçtikçe daha da kötüye gitti. Shein ayrıca şunları söyledi, “Temu kesinlikle bir pazar yeri olarak nitelendirilemez. Satıcının bütün faaliyetlerini takip ediyor. Hatta hangi ürünleri listeleyebileceklerine ve hangi fiyata satabileceklerine de onların yerine karar veriyor. Temu’nun bu davranışı başkalarının fikri mülkiyet haklarını ihlal etmeye teşvik eder. Hatta satıcılar ihlal yaptıklarını kabul etseler bile onların ürünlerini web sitesinde tutmaya devam ediyor.”

TEMU’dan yeni karar: Minimum sepet tutarı açıklandı!

Bu iki şirket arasında devam eden tek tartışma bu da değil. İki şirket ayrıca kimin beş dolarlık etek satabileceği konusunda yoğun bir tartışma içinde. Daha önce birbirlerine karşı provoke edici bir dolu aksiyon almışlardı. Örneğin, Temu, Shein’i kendi üreticilerinin gözünü korkutmakla suçlamıştı. Shein de Temu’nun fenomenlere gönderdiği tanıtım paketlerinde Shein hakkında yanlış ve kışkırtıcı ifadeler kullanmalarını istediğini iddia etmişti. Bu iddiaların ardı arkası kesilmedi ve bu iki dava 2023 yılının Ekim ayında düştü.

Fakat yine 2023 yılının Aralık ayında, Shein’in Temu ile iş yapan tüccarları hapse attırdığını iddia ederek Shein’e yeniden dava açtı.

Bu iki şirket arasındaki davalar ve birbirlerine karşı olan suçlamaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu iki şirket de ucuz fiyatlarıyla beraber birbirlerine dava açmaya devam edecekler mi? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi merakla bekliyoruz. Yorumlarda buluşalım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz