Snapchat, mesajlarınıza reklam getiriyor!

0
94 Okunma
reklam snapchat sponsorlu güncelleme

Dünyada milyonlarca kullanıcıya sahip popüler sosyal medya uygulaması Snapchat, kullanıcılarının pek de hoşuna gitmeyecek yeni güncellemesini duyurdu. Son zamanlarda Tiktok ve Instagram reklamlarını zaten artırmıştı. Şimdi de Snapchat CEO’su Evan Spiegel Snapchat mesajlarının yanında reklamların yer alacağını duyurdu. Bu haber kullanıcıların gizliliklerinin güvende olup olmadığını sorgulamalarına yol açtı. Peki bu reklamlar nerede yer alacak ve kullanıcı gizliliği güvende mi? İşte haberin detayları…

Snapchat, en çok kullanılan özelliğine reklam getiriyor!

Snapchat CEO’su Evan Spiegel’in yaptığı açıklamalara göre Snapchat yakın gelecekte sohbet kısmında arkadaşlarınızla olan mesajlarınızın yanında yer alması planlanan sponsorlu reklamları test edeceklerini açıkladı. Peki bu reklamlar tam olarak nerede yer alacak? Evan Spiegel’in açıklamalarına göre bu sponsorlu reklamlar sohbet kısmında arkadaşlarınızın mesajlarının bulunduğu bölümde mesajların üstünde okunmamış mesajlar olarak gözükecek.

snapchat mesajlar reklam yeni

Snapchat CEO’su Spiegel aynı zamanda reklamların bildirimle gelmeyeceğini, isteyenlerin tıklayıp reklamı görüntüleyebileceklerini belirtti. Sponsorlu reklamların sohbet kısmında olması kullanıcıların aklında soru işaretleri bıraktı. Çoğu kullanıcı gizliliklerinin tehdit altına girip girmeyeceğini merak etti. Bunun üzerine Spiegel şöyle yazdı: “Sponsorlu Snap’ler, reklam verenlerin Snapchat topluluğuyla görsel olarak iletişim kurmasına olanak tanıyarak, Snapchat’in temel işlevlerini reklam verenlerin erişimine açık hale getiriyor. Her zaman olduğu gibi, arkadaşlarınızla yaptığınız görüşmeler özeldir ve reklam amacıyla kullanılmaz.” Spiegel bu yazısı ile kullanıcıların aklındaki soru işaretlerini silmeyi amaçlamış gibi görünüyor. Yayınladığı bu yazıdan sonra kullanıcıların yeni özelliğe ,en azından, daha sıcak bakabileceği düşünülüyor.

Snapchat hesabı nasıl silinir?

Peki Snapchat neden daha fazla reklam getiriyor?

Snapchat’in zaten hali hazırda reklam içeriyor olmasından dolayı neden sohbet kısmına da reklam getirmeyi amaçladığı merak konusu oldu. Bunun sebebini Snapchat’in hisse senedi fiyatlarından anlayabiliyoruz. Piyasadaki diğer Meta gibi şirketlere kıyasla neredeyse hiç kar edemediği ortaya seriliyor. Bu sebeple Snapchat sohbet kısmına reklam getirme özelliğini göz önünde bulunduruyor.

Spiegel aynı zamanda Snapchat’in 13. yıldönümünde yazdığı yazıda şöyle söylüyor: “Dijital reklamcılık işimizin büyümesi, uzun vadeli gelir potansiyelimizin en önemli girdilerinden biri ve yatırımcılar daha hızlı büyümediğimizden endişe ediyor.”

Peki siz bu yeni reklam özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz