Spotify’dan yeni özellik: Kullanıcılar çevrim dışı müzik dinleyebilecek

0
87 Okunma

Spotify kullanıcıları, müzikleri indirerek internetsiz müzik dinleyebiliyor. Fakat müzikleri indirmek telefonlarda oldukça yer kaplıyor. Bu durum da kullanıcıların sadece belirli sayıda müzik indirmesini sağlıyor. Spotify da bu sorunu engellemek için Premium kullanıcıları için Çevrim Dışı Yedekleme özelliğini duyurdu. Peki, söz konusu yenilik nasıl kullanılacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Spotify, Premium kullanıcıları için Çevrim Dışı Yedekleme özelliğini başlattı

Spotify kullanıcıları, internete bağlı olmadan da müzik dinlemek için indirme seçeneğini kullanıyor. Fakat müziklerin indirilmesi telefonlarda yer kaplıyor. Bu da sadece belirli sayıda müzik indirilmesine neden oluyor. Spotify da bu sorunu çözmek için sadece Premium kullanıcılarına özel Çevrim Dışı Yedekleme özelliğini duyurdu.

Çevrim Dışı Yedekleme özelliği, adından da belli olduğu gibi Premium abonelerinin internete bağlı olmadığı zamanlarda müzik dinleyebilmesini sağlıyor.

Söz konusu özellik, kullanıcının cihazında önceden depolanan önbelleğe alınmış içerikten yararlanarak yakın zamanda yayınlanan veya sıraya alınan parçaları kullanarak kişiselleştirilmiş bir çalma listesini otomatik olarak oluşturarak çalışıyor.

Spotify, Çevrim Dışı Yedekleme ile hem kullanıcıların telefonlarını depolamasını dolmasını engelliyor hem de internet bağlantısı olmadan müzik dinleme şansı sunuyor. Yeni özellik ayrıca kullanıcıların çalma listesindeki şarkıları filtrelemesine ve sıralamasına izin veriyor.

Spotify, çalma listesinin dinleme alışkanlıklarına göre zamanla gelişeceğini ve her zaman yeni içeriklerin mevcut olmasını sağlayacağını söylüyor. Bu sayede kullanıcılar çevrim dışı olunca bile aynı müzikleri dinlemek zorunda kalmayacak. Çevrim Dışı Yedekleme,  Android ve iOS kullanıcılarına eşzamanlı olarak sunulmaya başladı.

Spotify, şarkı sözlerini kısıtlamaya mı gidiyor?

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz