Telegram CEO’su tutuklanma sonrası ilk kez açıklama yaptı: Yanlış yönlendirme var

0
89 Okunma

Telegram CEO’su Pavel Durov, 25 Ağustos’ta Fransa’da tutuklandı. Tutuklanmasının nedeni ise Telegram’ın uyuşturucu kaçakçılığı ve çocuk istismarı gibi suç faaliyetlerini kolaylaştırması olarak gösterildi. CEO, gözaltı süresi dolunca yani dört gün sonra 5 milyon euro kefalet ödeyerek ve Fransa’dan ayrılmama şartıyla serbest bırakıldı. Ünlü CEO, dün ilk kez tutuklama sonrası açıklama yaptı. Peki, Telegram CEO ‘su Pavel Durov, tutuklanmasıyla ilgili neler söyledi? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Telegram CEO’su, tutuklanma nedeninin yanlış yönlendirme olduğunu açıkladı

Telegram CEO ‘su Pavel Durov, 25 Ağustos tarihinde Fransa’da havalimanında gözaltına alındı. Gözaltına alınma nedeni de Telegram’da uyuşturucu kaçakçılığı ve çocuk istismarı gibi suç faaliyetlerine izin vermesi neden olarak gösterildi. CEO, gözaltı süresini dolunca yani dört gün sonra 5 milyon euro kefalet ödeyerek ve Fransa’da ayrılmaması şartıyla serbest bırakıldı.

CEO, dün yaptığı açıklamalarda gözaltıyla ilgili düşüncelerini paylaştı. Durov, ilk açıklamasında Telegram‘ın bir tür anarşik suçlar cenneti olduğu iddialarını yalanladı.

Mesajlaşma platformu için yapılan suçlamaların yanlış yönlendirme olduğunu belirten CEO, şu açıklamayı yaptı:

“Akıllı telefon öncesi dönemden kalma yasaları kullanarak bir CEO’yu, yönettiği platformda üçüncü taraflarca işlenen suçlardan suçlamak yanlış bir yaklaşımdır…
Teknoloji inşa etmek zaten yeterince zordur. Hiçbir yenilikçi, bu araçların potansiyel kötüye kullanımından kişisel olarak sorumlu tutulabileceğini biliyorsa kimse asla yeni araçlar inşa etmez.”

Öte yandan CEO, uygulamadaki ani artışın suçluların platformu kötüye kullanmasını kolaylaştırdığını da belirterek her gün milyonlarca kanalı kaldırdıklarını ekledi.

Telegram’dan beklenmedik karar: Özel mesajlarınız okunacak!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz