Discord’un kapatılmasının ardından Telegram da mı kapatılıyor?

0
119 Okunma
Telegram Erişim Engeli

Discord’a getirilen erişim engelinden sonra, kullanıcıların aklındaki en büyük soru Telegram’ın akıbeti oldu. 9 Ekim 2024 tarihinde alınmış olan karar doğrultusunda Discord’a erişim engeli konuldu. İlgili karar, özellikle çocukların istismar gibi suçların işlenmesinde platformun kullanıldığı yönündeki şüphelere dayanarak alındı. Yetkililerin, Telegram için benzer bir karar alıp almayacağı ise şimdiden merak ediliyor. İşte sizler için derlediğimiz Telegram erişim engeli haberinin detayları…

Telegram erişim engeli mi geliyor?

Discord’a getirilen erişim engelinden sonra, Telegram’da da benzer suçların işlendiği ortaya atıldı. Bununla beraber, ilgililer Telegram’ın da kapatılması durumunu değerlendirmeye aldı. Ancak iddia üzerine resmî bir karar verilmiş değil.

Telegram Erişim EngeliSon zamanlarda yaşanan olaylar üzerine, özellikle popüler sosyal medya uygulamalarının daha sıkı bir denetimde olması gerektiği tartışmaları yeniden canlanmış durumda. Özellikle çocuklarla ilgili işlenen suçların bu tür platformlarda planlanması, ilgililerin hızlı bir şekilde harekete geçmesine sebep oldu.

Discord, Rusya’da yasaklandı!

Discord’a getirilen erişim engeli hakkında, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Yılmaz Tunç düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nce Discord isimli sosyal medya platformuna 5651 Sayılı ‘İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 8/1 maddesinde yer alan ‘çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik’ suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunması nedeniyle tüm yayınlarının içerikten çıkartılarak belirtilen URL adreslerine Türkiye’den erişimin engellenmesi kararı verilmiştir. Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ve çocuklarımızı sosyal medyanın ve internetin suç teşkil eden zararlı yayınlarından korumakta kararlıyız. Toplumsal yapımızın temelini sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz.”

Telegram Erişim Engeli

Sonuç olarak Discord’un kapatılmasıyla birlikte, Telegram erişim engeli iddiası belirsizliğini koruyor. Yetkililerin alacağı karar, sosyal medya platformlarının denetim altına alınmasında önemli bir adım olabilir. Kullanıcıların ise bu süreçte dikkatli olması ve uygulamaların kullanımında sorumlu davranması büyük önem taşıyor.

Peki kullanıcısı olduğunuz bu popüler platforma getirilmesi iddia edilen erişim engeli hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Erişim engeli yerinde bir karar olur mu dersiniz? Görüşlerinizi aşağıda bulunan yorumlar kısmında belirtebilirsiniz…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz