TikTok, Rus devlet medya kuruluşlarını platformdan kaldırdı! İşte nedeni

0
34 Okunma

Rusya, 2022 yılında Ukrayna’yı işgal etti ve bu durum zamanla savaşa döndü. Savaşın fiziksel etkileri, zaman içinde dijital dünyayı da etkiledi. Meta, çatısı altındaki platformlardan Rus devlet medyasını kısa süre önce yasakladı. ABD Başkanı Biden da Rus devletine bağlı diğer tüm medya kuruluşlarına yaptırım uygulayacağını açıkladı. Tüm bunların üzerine TikTok’tan da bir adım geldi. TikTok, birkaç Rus devlet medyasını platformdan kaldırdığını açıkladı.

TikTok, Rus devlet medya kuruluşlarını platformdan kaldırdı

Rusya ve Ukrayna savaşının etkileri, hem fiziksel hem de dijital dünyada devam ediyor. Öyle ki Meta, çatısı altındaki tüm platformlardan Rus devlet medyasını kaldırdığını açıkladı. Aynı açıklama, ABD seçimleri yaklaşırken TikTok’dan da geldi.

TikTok, ABD seçimlerini etkilemeye yönelik faaliyetlerde bulundukları nedeniyle birkaç Rus medya kuruluşunu platformdan kaldırdı. TikTok, Rus medyasını yasaklayarak ABD seçimlerinin Rus devleti lehine olmasını engellemek istiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan şirket, şu sözleri dile getirdi:

“Geçtiğimiz hafta, ABD seçimleri sırasında TikTok’u korumak için yaptığımız çalışmalar arasında Topluluk Kurallarımızı ihlal eden TikTok’ta gizli etki operasyonları yürüten Rossiya Segodnya ve TV-Novosti ile ilişkili hesapların kaldırılması da yer aldı.”

Öte yandan TikTok, bu hesapların AB’de ve İngiltere’de zaten kısıtlandığını belirtti. Şirket, ABD seçimlerinin kendi üzerinden başka ülkelerin etkilemeyeceği objektif bir seçim olmasını istiyor.

Instagram için genç hesaplara ebeveyn kontrolü geliyor

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz