TikTok ve YouTube yasaklanacak mı? Bakan Uraloğlu’ndan açıklama geldi!

0
833 Okunma
TikTok ve YouTube Erişim Engeli

Son zamanlarda sosyal medya platformları üzerindeki düzenlemeler ve erişim engelleri, özellikle de Instagram ve Roblox gibi popüler platformlara getirilen yasaklamalar, kamuoyunda büyük bir merak uyandırdı. Bu gelişmelerin ardından, gözler dünya çapında milyarlarca kullanıcısı olan TikTok ve YouTube’a çevrildi. Türkiye’de milyonlarca kullanıcıya sahip bu olan platformlar için de benzer bir erişim engeli gelip gelmeyeceği sorusu gündemdeki yerini korurken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun, TikTok ve YouTube erişim engeli ile ilgili açıklamaları haberimizde…

TikTok ve YouTube erişim engeli olacak mı?

Bakan Uraloğlu, düzenlediği basın toplantısında sosyal medya platformlarına yönelik politikalarını ayrıntılı bir şekilde ele aldı. Uraloğlu, son dönemde yaşanan erişim engellerinin ardından birçok kişinin TikTok ve YouTube’un da kapatılabileceği yönündeki endişelerine açıklık getirdi.

TikTok ve YouTube Erişim Engeli

Merak edilen konu ile ilgili Bakan Uraloğlu:

“TikTok ve YouTube gibi platformlar için herhangi bir ‘Ne yaparlarsa veya nasıl davranırlarsa kapatırız’ gibi bir yaklaşımımız yok” açıklamasında bulundu.

Bu tür kararların ancak çok ciddi ve haklı sebepler doğrultusunda alındığını belirtti. Özellikle ülkenin sosyal dinamiklerine ve çocukların güvenliğine yönelik tehditler barındıran içeriklerin ciddiyetle ele alındığını söyleyen Uraloğlu, platformların Türkiye’nin hassasiyetlerine ve yasalarına uymaları gerektiğini bir kez daha yineledi.

Roblox’a erişim engelinin ardından ilk açıklama geldi!

Uraloğlu, konuşmasında ayrıca sosyal medya platformlarının, kullanıcı güvenliği ve toplumsal ahlak konusunda daha sorumlu davranması gerektiğini dile getirdi:

“Bu platformlar, yalnızca eğlence veya bilgi paylaşımı amacıyla değil, aynı zamanda toplumsal değerleri koruma ve kullanıcıları zararlı içeriklerden uzak tutma noktasında da bir rol üstlenmeli şeklinde konuştu.

TikTok ve YouTube Erişim Engeli

Yaklaşık bir haftadır erişim engeli nedeniyle kapalı olan Instagram’ın ardından, çocuk istismarı tehlikesi nedeniyle Roblox platformu da benzer bir durumu yaşadı. Bu gelişmelerin ışığında, TikTok ve YouTube gibi platformların da aynı duruma düşüp düşmeyeceği konusundaki spekülasyonlar hızla yayıldı. Ancak Bakan Uraloğlu’nun açıklamaları ile birlikte, bu iki sosyal medya platformunun, kapatılma konusunda endişe etmesine gerek olmadığı belli olmuş oldu.

Sosyal medyalar ile ilgili alınan kararlar hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Tiktok ve YouTube platformlarının, alınan ilgili kararların dışında kalması hakkında yorumlarınız nasıl? Görüşlerinizi aşağıda bulunan yorumlar kısmında belirtebilirsiniz…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz