Yapay zeka etkisini gösteriyor! TikTok 700 kişiyi işten çıkardı

0
29 Okunma

Yapay zeka teknolojileri neredeyse her alanda insanların işlerini daha kolay hale getiriyor. Fakat bazen de insanların işlerini elinden alarak işsiz kalmalarına neden oluyor. Bugün ortaya çıkan habere göre TikTok kurucusu ByteDance, yapay zeka odaklı bir moderasyon ekibine geçiş yaptıktan sonra yüzlerce çalışanını işten çıkardı.

TikTok, yapay zeka nedeniyle 700 kişiyi işten çıkardı

Yapay zeka uzun süre önce öngörüldüğü gibi insanların işsiz kalmalarına neden olmaya başladı. Bugün ortaya çıkan bir habere göre TikTok’un kurucusu BytDance, 700 içerik moderatörünü işten çıkardı.

Teknoloji devinin şu anda toplamda 110 binin üzerinde çalışanı bulunuyor. Fakat bu ekibe artık yapay zeka araçları da destek veriyor. Konuyla ilgili açıklama yapan ByteDance, işten çıkardıkları eski çalışanları için şu açıklamayı yaptı:

“Bu değişiklikleri içerik denetimi için küresel işletme modelimizi daha da güçlendirme yönündeki devam eden çabalarımızın bir parçası olarak yapıyoruz.”

TikTok içerik yönetimini şu anda yüzde 80 oranında yapay zeka gerçekleştiriyor. Ekibin yüzde 20’lik kısmında ise insanlar bulunuyor. Yapay zekanın sosyal medya platformunda bilgi yanlışı paylaşan hesapları daha sistemli bir şekilde inceleyeceği ve yanlış bilgi paylaşımı yapan hesaplara işlem yapacağını belirtiyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki ByteDance, bu yıl sosyal medya platformunun güven ve emniyet çalışmalarına yaklaşık 2 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyordu. TikTok’un yeni yatırımları ve yapay zeka araçları sayesinde sosyal medya platformunun içeriğinde iyileştirmeler olması öngörülüyor.

Apple’ın yeni yapay zeka özelliği, ayrılık acısını hafifletti

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz