WhatsApp’tan yeni özellik: Instagram’a dönecek!

0
72 Okunma

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, işlevinden uzaklaşarak sosyal medya platformu haline dönüşmeye başladı. Uygulama son olarak “kullanıcı adı” özelliğini test etmeye başlamıştı. Şimdi ise bu özellik üzerinden durum paylaşımlarında kişileri etiketleme özelliğini test ediyor. Peki, WhatsApp durum için kişilerden bahsetme özelliği nasıl çalışacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

WhatsApp durum güncellemelerine kişilerden bahsetme özelliği gelecek

WhatsApp, yalnızca mesajlaşma uygulaması olmaktan uzaklaşarak sosyal medya platformuna dönüşmeye başladı. Platform, kısa süre önce yaptığı testlerde Instagram ve TikTok’da olduğu gibi kullanıcı adı özelliğini test etmeye başlamıştı. Şimdi ise WhatsApp durum güncellemelerine kişilerden bahsetme özelliği üzerinde çalışıyor.

Söz konusu özellik, WhatsApp kullanıcılarının numara alıp vermeden bağlantı kurmasını sağlayacak. Kullanıcılar bu sayede yeni kişilere erişecek ve etkileşim sağlayacak. Durum paylaşımlarından kişilerden bahsetme özelliği, sağ alt satırda yer alan “@” işaretine kişilerin kullanıcı adını yazmasıyla kullanılacak.

Durum paylaşımlarına etiketlenen kişiler, bildirim alacak ve bu paylaşımı kendi WhatsApp hesaplarına da paylaşabilecek. Kullanıcılar, Bahsedildiği Durumu görüntülerken yanıt kutusunun yanında bir yeniden paylaşma seçeneği görünecek. Bu seçenek, kullanıcıların hızlı ve pratik bir şekilde paylaşım yapmasını sağlayacak.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki WhatsApp‘ın yeni özelliği Instagram’dan bir farkla ayrılacak. Etiketlenen kişi, etiketlendiği durumu paylaştığında asıl paylaşımı yapan kişinin kullanıcı adı görünmeyecek. Bu sayede kişinin gizliliği ve güvenliği sağlanacak. Fakat bu gizlilik ayrıntısıyla kullanıcıların arasında bağlantının nasıl kurulacağı henüz bilinmiyor. Test aşamasında olan özellik, kısa süre sonra kararlı sürüme gelecek.

Büyük rezalet! WhatsApp’ın ‘Bir Kez Görüntüle’ özelliği güvende değil

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz