WhatsApp’ın yeni özelliği, kullanıcıları tehlikelere karşı koruyacak

0
20 Okunma

WhatsApp, son güncellemelerinde kullanıcılarının güvenliğini ve gizliliğini korumak için birçok özellik getirdi. Kullanıcılar, yeni özellikler sayesinde dolandırıcılara ve güvenli olmayan içeriklere karşı daha iyi bir WhatsApp deneyimi sağlıyor. Bugün ortaya çıkan bir haberde WhatsApp’ın yine kullanıcı güvenliğini artıracak bir özellik üzerinde çalışıyor. Peki, söz konusu özellik nedir ve nasıl çalışacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

WhatsApp, ‘Güvenlik Ekranı’ özelliğiyle kullanıcılarını tehlikeli bağlantılardan uzak tutacak

WhatsApp, kullanıcılarının güvenliğini sağlamak için yeni özellikler sunuyor. Bugün WABetaInfo tarafından yayınlanan habere göre WhatsApp, yine kullanıcı güvenliğini artıracak “Güvenlik Ekranı” özelliği üzerinde çalışıyor. Bu özellik, bilinmeyen bir numaradan link içeren mesaj geldiğinde çalışacak.

WhatsApp kullanıcısı, kendisine gelen linkin üzerine tıkladığında ekranda yukarıda yer alan uyarıyı görecek. Bu uyarıda “Web’de ara” yazısı görünecek. WhatsApp kullanıcıları, bu uyarı sayesinde linke tıklamadan önce web üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde arama yapabilecek. Linkin tehlikeli bir siteye çıkması halinde ise kullanıcılar, bilinmeyen numarayı engelleyebilecek ve mesajı bildirebilecek.

WhatsApp, Güvenlik Ekranı özelliğiyle ile kullanıcıların linki açmaya karar vermeden önce zararlı içerik barındıran bağlantıları tespit etmesini daha kolay hale getirmek istiyor. Çünkü belirtmek gerekiyor ki kullanıcıları, bilinmeyen numaradan gelen linki herhangi bir web tarayıcısında arayabilir. Fakat bu özellikle aramalar daha kolay olacak.

Öte yandan bu özelliğin henüz test aşamasında olduğunu ve çıkış tarihinin belli olmadığını da hatırlatmak gerekiyor.

Mark Zuckerberg’den sosyal medya kullanıcılarını kızdıracak açıklama

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz