WhatsApp’ta telefon numarası paylaşma zorunluluğu tarihe karışıyor!

0
275 Okunma
WhatsApp İnternetsiz Mesaj Gönderme

Meta tarafından yeni dönemde tüm kullanıcılara sunulacak olan yeni WhatsApp özelliklerinin test edildiği Beta sürümlerinde, uzun süredir beklenen yeni bir özellik ortaya çıktı. Buna görer kullanıcılar, artık WhatsApp için bir kullanıcı adı belirleyerek gizlilik özelliklerini kendi tercihlerine göre daha fazla şekillendirebilecek.

WhatsApp, PIN kodu özelliğine kavuşuyor!

WhatsApp, kullanıcı gizliliğini artırmaya yönelik yeni bir adım atarak kullanıcı adı özelliğini geliştirmeye devam ediyor. Google Play Beta Programı üzerinden yayınlanan 2.24.18.2 numaralı son güncelleme, gelecekte kullanıcıların telefon numaralarını paylaşmadan iletişim kurmalarını sağlayacak gelişmiş bir kullanıcı adı sistemine adım atıyor.

Attached image

WABetaInfo tarafından elde edilen bilgilere göre, bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar kendileri için benzersiz ve akılda kalıcı kullanıcı adları seçebilecekler. Böylece, yeni sohbet başlatırken telefon numarası yerine kullanıcı adlarını paylaşarak gizliliklerini daha iyi koruyabilecekler.

WhatsApp, kullanıcı adlarına ek olarak isteğe bağlı bir PIN kodu özelliği de sunmayı planlıyor. Bu PIN, özellikle daha önce iletişim kurmadığınız kişilerle etkileşimlerinizi kontrol etmenize yardımcı olacak. Kullanıcılar, en az dört haneli bir PIN belirleyerek, kullanıcı adları üzerinden kendilerine ulaşılmasını sınırlayabilecekler. Eğer karşıdaki kişinin PIN kodu yoksa, sizle iletişime geçemeyecek.

WhatsApp’tan yapay zekâ güncellemesi: Meta AI ile yeni özellikler geliyor!

Bu gelişmiş kullanıcı adı ve PIN kodu özelliği henüz geliştirme aşamasında ve gelecekteki bir güncellemeyle kullanıma sunulacak. WABetaInfo, bu özellik hakkında daha fazla ayrıntı elde eder etmez kullanıcıları bilgilendireceğini belirtti.

WhatsApp’ın kullanıcı gizliliğini artırma yönündeki bu çabası, kullanıcıların iletişim deneyimini daha güvenli ve kontrol edilebilir hale getirmeyi amaçlıyor. Gelecekteki güncellemelerle birlikte kullanıcı adları ve PIN kodu özelliğinin nasıl hayata geçeceğini merakla bekliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz