X kullanıcıları tepkili: Engellenen hesaplar, engellendikleri hesabın tweetlerini görebilecek!

0
31 Okunma

Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra sosyal medya platformunu baştan sona değiştirdi. Öyle ki yeni sahibi, Twitter’ı X yaparak adını bile farklı hale getirdi. Yapılan son güncellemeyle X bir yeniliğe daha sahip olacak. Bu özellik, başlıca gizliliğe önem veren sosyal medya kullanıcılarını ilgilendiriyor. Peki, söz konusu yenilik nedir? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

X kullanıcıları, engellendikleri hesabın gönderilerini görebilecek

Sosyal medya kullanıcıları, görüşmedikleri ya da paylaşımlarını görmesini istemediği kişileri engelliyor. Bu engellemeyle kullanıcılar, karşı tarafın hesabında neler paylaştığını göremiyor. Fakat bugün ortaya çıkan haberlere göre X’in yeni özelliği engellemenin bu sonucunu değiştirecek.

Elon Musk tarafından yapılan paylaşıma göre yeni X güncellemesiyle bir kullanıcı, engellense bile eğer karşı tarafın hesabı herkese açıksa engellendiği hesabın gönderilerini görebilecek.

Yani engelleyen kullanıcı, hesabındaki gönderilerin görünmesini istemiyorsa hesabını gizlemek zorunda kalacak. Fakat engellenen hesap karşı tarafın paylaşımlarını görse bile herhangi bir etkileşimde bulunamayacak.

Konuyla ilgili paylaşım yapan Musk, X hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Engelleme işlevi, söz konusu hesabın herkese açık bir gönderiyle etkileşime girmesini engelleyecek ancak bu gönderiyi görmesini engellemeyecek”

Henüz test aşamasında olan yenilik, X kullanıcıları tarafından direkt tepkiyle karşılandı. Çünkü birçok X kullanıcısı, paylaşımlarını görmesini istemediği hesapları engelliyor ve hesabını herkese açık bir şekilde kullanıyor.

Yeni özelliğin gelmesiyle paylaşımlarını gizli tutmak isteyen kullanıcıları, hesaplarını gizlemek zorunda kalacak. Öte yandan test aşamasında olan özelliğin kararlı sürüme ne zaman geleceği belli değil.

Telegram kullanıcıları dikkat: Kullanıcı verileri, yasal talep doğrultusunda paylaşılacak!

Siz okuyucularımız konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz