Suçlular için geliyor! Yapay zeka dedektifi geliştiriliyor

0
47 Okunma

Yapay zeka araçlarının çeşitlenmesi ve yaygınlaşması insanlara birçok konuda yardımcı oluyor. İnsanlar, işlerini yaparken kendilerine uygun yapay zeka araçlarından destek alıyor. Bugün ortaya çıkan bir haberde de yapay zekanın polislere dedektif görevi konusunda yardımcı ortaya çıktı. Polis departmanları, suçlular için yapay zeka aracından destek alacak.

Yapay zeka dedektifi, polisler tarafından test ediliyor

Yapay zekanın kullanımı birçok meslek grubunda kendine yer edinmeye başladı. Bugün ortaya çıkan habere göre İngiltere’nin polis departmanı, çözülmeyen vakalar için yapay zeka aracından destek alacak. Henüz test aşamasında bulunan yapay zeka aracı şimdilik kullanımda değil. Çünkü yapay zeka aracının henüz kesin sonuçlar sağladığı düşünülmüyor.

Soze adı verilen yapay zeka aracı; e-postaları, sosyal medya hesaplarını, videoları ve mali tabloları analiz etme gibi testlere tabi tutularak geliştiriliyor. Yapay zeka dedektifi bu testler sonrasında polislere yardımcı olacak.

Yapay zeka aracının şu anda 27 karmaşık davadaki kanıtları yaklaşık 30 saatlik süre içinde tarayabileceği bildirildi. Bu süre, bir insanın 81 yıllık tecrübesiyle eşdeğer olduğu belirtiliyor. Fakat bununla ilgili henüz bir kesinlik yok. Çünkü yapay zekanın şimdilik kesin sonuçlar sağlayabileceği düşünülmüyor.

Soze’nin geliştirildikten sonra polislere büyük oranda yardımcı olabileceği öngörülüyor İngiltere Ulusal Polis Şefi Başkanı Gavin Stephens, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi:

“Yapay zeka dedektifi, imkansızlıklar nedeniyle karmaşık görünen bir davanın incelemesini yapıp bunu sisteme girebilir ve ardından da bunu size değerlendirip sunabilir. Bunun gerçekten faydalı olacağını düşünüyorum.”

Yeni yapay zekâ modeli Meta Llama 3.2 tanıtıldı! GPT-4o geri plana mı atılacak?

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz