Distopik film tadında: İnsanlar, yapay zeka sayesinde iyi davranışlar sergileyecek

0
85 Okunma

Yapay zekanın gelişimi neredeyse tüm dünyayı etkiledi. Birçok kişi bu yüzünden işsiz kaldı ya da işsiz kalma korkusu yaşıyor. Diğerleri ise yardım alarak işlerini daha kolay hale getiriyor. Tüm bunların dışında popüler yazılım şirketi Oracle’nin kurucusu Larry Ellison, olumlu ya da olumsuz herkesi ilgilendiren bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre insanlar, en iyi davranışlarını sergilemek zorunda kalacak. Peki söz konusu durum nasıl gerçekleşecek? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Yapay zeka, insanları iyi olmaya zorlayacak

Oracle’nin kurucusu Larry Ellison, yaptığı bir röportajda yapay zekayla ilgili açıklamalarda bulundu. Teknoloji milyarderi, yaptığı açıklamada yapay zekanın ilerleyen yıllarda insanları gözetlemesi için eğitileceğini ve sürekli gözetlenen insanların da bu sayede en iyi davranışlarını sergileyeceğini -sergilemek zorunda kalacağını- açıkladı.

Denetleme yapan yapay zeka modelleri, sorun gördüğü anda güvenlik ekiplerine bildirecek ve bu sayede duruma kısa süre içinde müdahale edilecek. Kaydedilen görüntüler sürekli olarak raporlanacak ve kayıt altında tutulacak.

Ellison’un yaptığı açıklamaya göre insanları gözetlemek için güvenlik kameraları dışında sürekli olarak gezinen drone kameralar olacak. Bu kameralar, her zaman havada kalarak trafiği, insanları ve açık alanları izleyecek. İzlenen ve kayıt altına alınan insanlar ise her zaman olarak en iyi davranışlarını sergileyecek.

Öte yandan hatırlatmak gerekiyor ki böyle bir uygulama dünyanın hiçbir yerine bulunmuyor. Oracle’nin kurucusu yalnızca konu hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Fakat teknolojinin geliştiği ve suç oranlarının arttığı bir filmde söylenilenleri görmek mümkün.

Meizu, yapay zeka destekli telefonu Lucky 08’i tanıttı

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz