Teknoloji sektörü dönüşüyor: Yapay zeka, insanları işsiz bırakmaya başladı!

0
19 Okunma

Yapay zekanın gelişimi ve yaygınlaşması neredeyse bütün insanları etkiliyor. Fakat bazı insanları olumlu etkilerken bazılarını da olumsuz etkiliyor. İnsanların bir kısmı işlerini yaparken yapay zekadan destek alırken diğer kısmı da yapay zeka nedeniyle işsiz kalıyor. Yapay zeka özellikle de teknoloji sektöründe işsizlik yaşanmasına neden oluyor. Peki, yapay zeka en çok hangi sektörleri etkiliyor? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Yapay zeka, teknoloji sektöründe işsizlik yaşanmasına neden oluyor

Yapay zeka araçları; metin düzenleme, metin tamamlama, metin yazma, görsel oluşturma, görsel düzenleme ve problem çözme gibi birçok farklı yeteneğe sahip. Bu yetenekler, insanlara birçok konuda yardımcı oluyor. Fakat yapay zeka bazılarının da işsiz kalmasına neden oluyor.

Yapılan bir araştırmaya göre 2024 yılının Ağustos ayında sadece teknoloji sektöründeki 34 binden fazla çalışan işini kaybetti. Bu veri, ondan önceki ay 26 binden biraz daha fazlaydı. Ocak ayından sonra ise teknoloji alanında işten çıkarmalar açısından yılın en kötü ikinci ayı olması bekleniyor.

Öyle ki eBay’in eski pazarlama çalışanı Glenn Kugleman, Wall Street Journal’a verdiği röportajda işsiz kaldığı için Manhattan’da yüzlerce el ilanı dağıttığını söyledi.

İşinin yapay zeka tarafından devralınmasından sonra işsiz kalan Kugleman, LinkedIn’den uzaklaşarak eskiden olduğu gibi el ilanı dağıtarak iş aradığını belirtiyor. Bu şekilde devam etmesi halinde ise insanların sektör değiştireceği ve yapay zekanın etkilemeyeceği mesleklere yönelim göstermesi bekleniyor.

Büyük zararı var: ChatGPT, e-posta yazmak için bile yüksek enerji harcıyor!

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz