Youtube, gençleri korumak için düğmeye bastı!

0
84 Okunma
youtube yeni düzenleme gençler

Popüler yayın platformu Youtube, geçtiğimiz günlerde gençlerin internette daha güvenli bir şekilde dolaşabilmeleri için düğmeye bastı. Youtube, bünyesinde barındırdığı bazı videoların gençlerin algısıyla oynayabileceğini ve kötü sonuçlar doğurabileceğini ileri sürdü. Peki gençlerin bu kadar sevdiği dijital yayın platformu Youtube, onlara ne gibi zararlar verebilir ve Youtube gençleri nasıl korumayı düşünüyor?

Youtube, güzellik kanallarına kısıtlama getiriyor olabilir!

Gelişen dijital çağ ile beraber güzellik algıları her zamankinden daha fazla değişti. Sosyal medyada insanlar burunlarını makyajla nasıl küçültebileceklerini veya nasıl daha hızlı bir şekilde kas yapabileceklerini daha fazla aratmaya başladılar. Artan bu yoğun istek sonucunda içerik üreticileri gençlerin özgüvenlerini tehlikeye atabilecek derecede gerçeküstü güzellemelerde bulundular. Bu sebeple Youtube, gençler için bazı düzenlemelerde bulunmaya karar verdi.

youtube yeni düzenleme gençler

Youtube, bazı içeriklerin bir defa izlenmesinin gençler için zararsız olabileceğini fakat ardı ardına izlendiğinde bazı problemler yaratabileceğini söyledi. Bu kısıtlamaların gençlerin beden algılarının ve özgüvenlerinin sağlıklı bir şekilde korunabilmesi için önemli olduğu belirtildi. Ayrıca Youtube şöyle söyledi: “Gençler, yetişkinlere nazaran internette gördükleri ideal standartları içselleştirip kendi inançları hakkında olumsuz düşünceler yaratmaya daha yatkınlar.”

Bu gençleri korumayı vaat eden yeni uygulama küresel çapta tanıtıldı ve belli fiziksel özellikleri, kiloyu, boyu ve fitness’ı idealize eden içeriklere uygulandı. Bu idealize edilmiş içeriklerin yanı sıra gençler için kötü örnek teşkil edebilecek içeriklere de aynı korumalar uygulanmaya başlandı. Bu sayede gençlere bütün videonun yasaklanmasındansa belli bölümlere kısıtlamalar getirilmiş olacak. Ayrıca Youtube’un Gençlik ve Aile Danışma Komitesi araştırmacısı Allison Briscoe-Smith bu konu hakkında şöyle söyledi: “Gençleri korumak için getirilmiş bu kısıtlamalar gençlerin sağlıklı örüntülerle beraber doğal bir şekilde kendilerini akranları ile karşılaştırmasına yardımcı olacaktır.”

Elon Musk’tan X TV geliyor: YouTube rakibi olacak

Youtube’un gençleri korumak için getirdiği bu kısıtlamalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce mantıklı bir karar mı? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi merakla bekliyoruz!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz