YouTube, kullanıcıların güvenini sağlayacak yeni bir özellik ekliyor

0
27 Okunma

YouTube üzerinde binlerce içerik üreticisi yer alıyor. İnsanlar, farklı içeriklerde videolar izleyerek yemek ve makyaj yapma gibi konuları öğreniyor. Fakat videoların düzenlemeden geçirilmesi, içerik üreticilerine olan güveni azaltıyor. YouTube da söz konusu sorunu çözmek için videolara “Kamera ile kaydedildi” etiketi eklemeye karar verdi. Peki, söz konusu etiket nasıl görünecek? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

YouTube, orijinal videolara Kamera ile kaydedildi etiketi ekleyecek

YouTube bünyesinde farklı konseptlerde binlerce içerik üreticisi yer alıyor. İçerik üreticiler; makyaj yapma, yemek yapma ve temizlik yapma gibi farklı konseptlerde videolar sunuyor. Fakat videolara yayınlanmadan önce birçok konuda düzenleme yapılıyor.

Videolar için yapılan düzenlemeler, izleyicilerin gerçek bir videoya ulaşmasına engel oluyor. YouTube da söz konusu sorunu çözmek için herhangi bir değişiklik yapılmadan yüklenen videolara “Kamera ile kaydedildi” etiketi ekleyeceğini açıkladı. Örnek vermek gerekirse izleyiciler, etiket sayesinde herhangi bir cilt bakım videosundaki kusurları gizlenmiş bir yüzü görünce düzenlendiğini anlayacak.

Etiket, videonun altında yer alan açıklama kısmında yer alacak. Video paylaşım platformu, yeni özelliğin kullanıcıların bir videonun değiştirilmediğini doğrulayarak gördükleri içeriğe güvenmelerine yardımcı olacağını düşünüyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki küçük düzenlemelere hala izin verilecek. YouTube, videonun önemli kısımları aynı kaldığı sürece etiket eklemeyecek. Düzenlenmiş videolara eklenen etiket ise dijital içeriğin kaynağını izleyen bir sistem olan C2PA standartı tarafından desteklenecek.

YouTube, sevilen özelliğini herkes için açtı

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz