YouTube ve YouTube Müzik’ten birçok şarkı kaldırıldı! İşte nedeni

0
43 Okunma

YouTube Müzik kullanıcıları, platformda yer alan bazı videoların kapağında ünlem işaretiyle karşılaştı. Söz konusu sorun, geçen hafta birdenbire oluştu. Ardından YouTube ve YouTube Müzik’in bünyesinden birçok şarkının eşzamanlı olarak kalktığı ortaya çıktı. Peki, YouTube ve YouTube Müzik’te yer alan şarkıları neden kaldırıldı ve geri yüklenecek mi? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

YouTube ve YouTube Müzik bünyesinden birçok şarkı kaldırıldı

YouTube Müzik kullanıcıları, geçtiğimiz hafta bazı şarkı videolarının kapak görselinde “ünlem” işaretiyle karşılaştı. Ünlem işareti olan videolara tıklayan kullanıcılar, şarkıların açılmadığını gördü. Çünkü açılan videolarda şarkılar çalmadı ve kullanıcılar “şarkı kullanılamıyor” uyarısı aldı.

Benzer bir sorun YouTube’da da ortaya çıktı. Kullanıcılar, sorunlu olan videoların kapak görselinde herhangi bir uyarıyla karşılaşmasa da açılan videodaki şarkıyı dinleyemedi. Ardından bu sorunun YouTube ve SESAC arasındaki lisans anlaşmazlığından kaynaklandığı olduğu ortaya çıktı.

Bugün ortaya çıkan habere göre SESAC ile lisans anlaşmazlığı nedeniyle, ABD’de YouTube ve YouTube Müzik’ten birçok şarkı kaldırıldı. Söz konusu sorunun ülkemizde olmadığını ve bütün şarkıların eksiksiz olarak çalmaya devam ettiğini belirtmek gerekiyor.

Öte yandan YouTube, konuyla ilgili yaptığı açıklamada SESAC ile görüşmelerin aktif olarak devam ettiğini ve sorunun en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını belirtti. Fakat ne zaman düzeleceği henüz belli değil. Sorun, bütün şarkılarda yaşanmıyor. SESAC ile anlaşması olan Adele, REM, Jack Harlow, Bob Dylan ve Neil Diamond gibi belirli şarkıcıların videolarında var.

YouTube, Premium abonelerine özel yapay zeka özelliğini tanıttı

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz