YouTube kullanıcıları dikkat! Kanalınız yanlışlıkla kapatılmış olabilir

0
78 Okunma

YouTube, her sosyal medya platformu gibi belirli politikalara sahip. Kullanıcılarının bu politikalarını ihlal etmesi halinde ise işlem yapıyor. Fakat bugün ortaya çıkan habere göre YouTube, politikalarını ihlal eden ya da etmeyen birçok YouTube kanalını kapattı ve hesaplarını kaldırdı. Peki söz konusu sorun nasıl çözülecek? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

YouTube, yanlışlıkla birçok kanal kapattı

YouTube, topluluk kurallarını sağlamak için belirli politikalara sahip. Bu politikaların ihlal edilmesi halinde ise işlem yapıyor. Fakat bugün ortaya çıkan haberlere göre YouTube, politikalarını ihlal eden ya da etmeyen hatta daha önce video yüklemeyen birçok kanalı yanlışlıkla kapattı.

YouTube’un yaptığı hatanın ardından birçok içerik üreticisinin kanalı kapatıldı ve videoları silindi. Konuyla açıklama yapan YouTube ise sorunu kabul ettiğini belirten şu açıklamayı yaptı:

“Spam ve Aldatıcı Uygulamalar nedeniyle kanalların yanlış bir şekilde kaldırıldığına dair raporlar görüyoruz. Ekiplerimiz kanalları yeniden etkinleştirmek için aktif olarak çalışıyor.”
“Kanalınız yanlış bir şekilde kaldırılıp yeniden etkinleştirildiyse oynatma listeleri gibi bazı içeriklerin eksik olabileceğini fark edebilirsiniz. Endişelenmeyin bu yalnızca bir gecikmedir ve tüm içeriğiniz yakında geri yüklenecektir.”

Öte yandan belirtmek gerekiyor söz konusu sorunu yaşayan kullanıcıların YouTube’a e-posta göndermesi gerekiyor. Video paylaşım platformu, kapattığı ve yasakladığı kanalları e-postalar üzerinden aldığı uyarıyla yeniden erişime açıyor. Yani haksız ihlal nedeniyle kapatılan bir YouTube kanalınız varsa e-posta göndererek yeniden açılmasını talep edebilirsiniz.

Google NotebookLM, YouTube kullanıcılarının seveceği bir özelliğe kavuştu

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz