YouTube doğruladı: Yeni reklam sistemi kalıcı olacak!

0
19 Okunma

YouTube, 2023 yılından beri yeni reklam sistemini test ediyordu. Firma, uzun bir sürecin ardından artık test aşamasının sonlandığını ve duraklatılan videolarda reklam sisteminin geleceğini doğruladı. Peki, YouTube için geliştirilen yeni reklam sistemi nasıl çalışacak? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

YouTube’un yeni reklam sistemi kalıcı olacak

YouTube, 2023 yazından beri yeni reklam sistemini test ediyor. Bu sistemde videolar durdurulduğunda ekranda direkt olarak reklam çıkıyor. Bu sayede kullanıcılar, video izlerken video ortasında reklamlara maruz kalmıyor.

Firma, yaptığı yeni açıklamada duraklatılmış videolar için reklamların kullanıcılar için yeni bir gerçeklik olduğunu doğruladı. Bu sayede şirket, yeni reklam sisteminin muhtemelen kalıcı olacağını belirtti. YouTube İletişim Yöneticisi Oluwa Falodun, yeni reklam sistemi ile ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi:

“Hem güçlü reklamveren hem de güçlü izleyici tepkisi gördük. Bunu gördükten sonra duraklatma reklamlarını tüm reklamverenlere yaygın olarak sunduk.”

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki YouTube‘un uzun süredir daha az rahatsız edici reklamlar üzerinde çalıştığı biliniyordu. Çünkü birçok kişi, platform üzerinden içerik dışında film, dizi, yemek tarifi ve ders videoları izliyor.

Reklamların video ortalarında yer alması ise kullanıcıların dikkatinin dağılmasına neden oluyor. Yeni reklamların videoların durduğu zaman görmesi, kullanıcılarının dikkatinin dağılmamasını ve zaman kaybetmemesini sağlayacak.

YouTube Music Android Sürümü için Yeni Animasyonlu Açılış Ekranı Geliyor

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz