16 yaşındaki öğrenci 100 dolara VR gözlük tasarladı!

0
305 Okunma

Oculus‘un sahibi ve sanal gerçekçiliğin mucitlerinden sayılan Palmer Luckey, 17 yaşında ilk prototipini hazırlamıştı.Günümüzde ise 25 yaşında olan Luckey, neredeyse 750 milyon dolar değerindeki şirketini Facebook’a sattı.

16 yaşındaki Fransız Maxime Coutte‘nin hikayesi ise Luckey ile benzerlik gösteriyor. Erken yaşta tasarladığı donanım ile VR deneyimini kazandıran Luckey ile benzerliği olan Coutte, teknolojiye olan merakı ile Oculus’un kurucusunun adımlarını takip ediyor.Ancak benzerlik bu başlangıç aşamasında son buluyor.

Sanal gerçekçilik odaklı anime serisi Sword Art Online oyununu oynamak için genç yaşında Oculus Rift‘i alamayacağını anlayan Coutte, kendine yeni yollar aradı.

13 yaşında programlamayı öğrendi

Fransa’nın Savins bölgesinde yaşayan kişi, birkaç arkadaşı ve matematik öğretmeninin yardımıyla VR seti tasarladı. Tasarladığı bu VR seti, onun SteamVR üzerindeki oyunları oynamasını sağlarken aynı zamanda da bu setlerin nasıl 100 dolar gibi bir bütçeyle yapılabileceğini de göstermiş oldu.

5.5 inç olan set, 2,560 x 1,440 pixel LCD ekrana sahip. 90 dereceli görüş sağlayan set, 3D yazıcı ile üretildi. Leap Motion el hizleme donanımını ekleyen Coutte, kol hareketlerini algılayan ve yansıtan bir özellik kazandırmış oldu.

13 yaşında matematik öğretmeni Sensei sayesinde programlamayı öğrendiğini söyleyen öğrenci, bilgilerin çoğunluğunu internet üzerinden elde ettiğini söylüyor. Görünüşünün ise iyiliştirilmesi gerektiğinin farkında olduğunu belirten öğrenci bu konuda daha iyiye gideceklerini söylüyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz