28 Haziran Dünya Caps Lock Günü. İlk nasıl ortaya çıktı?

0
345 Okunma
Dünya Caps Lock Günü

Teknoloji severlerin önemli günler arasında sayabileceği Dünya Caps Lock Günü; yaygın olarak bilinmeyen günler arasında. Bilgisayar kullananların sıklıkla başvurduğu tuş olan Caps Lock’a ait bir gün nasıl ortaya çıktı ve bugün neden kutlanmaya layık görüldü? İşte detaylar

Dünya Caps Lock Günü nedir? İlk ne zaman kutlandı?

Xiaomi Youpin Elite klavye ve Mouse

Kutlama ile gündeme gelen günleri her ne kadar gülümseyerek söylesekde; aslında bugün çıkış temelinde o kadar pozitif bir neden yer almıyor. 2000’li yıllarda sıklıkla kullanılan bu tuş Derek Arnold’un dikkatini çekmiş ve bu olayı nefretle anarak Dünya Caps Lock Günü’nü başlatmıştır. Tuşun işlevselliği dışında sırf görüntü için sürekli bu detayın kullanılması; kişiler tarafından eğlenceli görünse de dışarıdan büyük tepkilere neden oldu. ilk başta bir kişi tarafından dile getirilen bu rahatsızlık zaman geçtikçe toplum içinde yayıldı ve Dünya Caps Lock Günü ortaya çıktı.

Akıllı telefondaki veri güvenliğini sağlamanın 6 yolu

Bugün ile ilgili bilinenler bunlarla sınırlı değil. Derek Arnold aslında bugünü 22 Ekim tarihinde ilan etti. Fakat kutlama için 28 Haziran tarihide kullanılıyor. Bunun sebebi Derek Arnold’un 28 Haziran tarihinde vefat etmesine dayandırılıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz