3D yazıcılar 24 saatte ev inşa edecek!

1
302 Okunma

Tasarım ve inşaat şirketi Icon, San Francisco menşeili ve uluslararası ev çözümlerine yatırım yapan kuruluş  New Story ile işbirliği yaparak 3D yazıcılar ile 24 saatte ev inşa edilmesine olanak sağlıyor.

Teknoljide çığır açan gelişmeler hepimizi şaşırtıyor. 3D yazıcıların kapasitesine yenilik getiren Icon, ev maaliyetlerini düşürerek 24 saat içinde ev inşa etmeyi ve bu sayede ev alacak durumda olmayan ya da fakir bölgelerde yaşayan insanlara da çözüm olmayı hedefliyor.

Su, elektrik gibi ihtiyaçların sınırlı olduğu bölgelerde sıfır sarfiyatla inşa edilen evler Meksika, Haiti, El Salvador ve Bolivya gibi bölgelerde test ediliyor. Şirket, ofiserinin arka bahçelerine de inşa ettikleri 3D ev ile bu evde yaşamanın nasıl bir şey olacağını deneyimliyorlar.

2-4 işçiyle inşa edilebilen evler

http://https://www.youtube.com/watch?v=SvM7jFZGAec

Evlerin her birinin üretiminin 2 ile 4 işçi gerektirdiği belirtilirken geliştirmeler için müşterilerin de bu evlerde nelere ihtiyaç duyabileceklerine ilişkin fikirleri alınıyor. Robotikler, kesme materyalleri, tescilli yazılımlar ile inşa edilen evler, ailelerin de kişisel zevklerine ve ihtiyaçlarına göre inşa edilebiliyor.

İleride Amerika Birleşik Devletleri‘ndeki ev krizine de çözüm olmayı hedefleyen şirket, kapasitelerini geliştirerek evler için çeşitli donanım oluşturma çözümlerini de getireceğini söylüyor.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz