Başarılı kadın hackerlar!

0
2.017 Okunma

Günümüzde birçok teknoloji meraklısı bir kere de olsa hacker olma hayali kurmuştur. Bilgisayar kodları yazarak erişilmek istenen bilgisayarı manipüle etmek ve bu sayede bir takım sanal bilgileri ele geçiren hackerlar, bilgilerinden ve becerilerinden ötürü yüklü miktarda para kazanabiliyorlar.

Beraberinde genellikle davalar ve tutuklanmaları da getiren hackerlık, iyi amaçlı kullanıldığı takdirde sanal ortamda güvenliği sağlayacak ilerlemeler kaydedilmesinin yolunu açıyor.

Genellikle erkeklerin adlarını duyduğumuz bu alanda birçok kadın da başarı sağlamış durumda. Kiminin para cezaları ve hapisle sonuçlandığı sektördeki yeri, bazılarına ise güçlü güvenlik firmaları ve çeşitli şirketlerle çalışma imkanı sağlamış durumda.

Bizler de 7 başarılı kadın hackerı sizler için bir araya getirdik.

Raven Adler

Raven, hackerler dünyasında ün yapmış zeki bir kadın hacker. Liseden 14 yaşında mezun olup 18 yaşında üniversite diplomasına sahip oldu. Çeşitli yazılım etkinliklerine konuşmacı olarak katılan Adler, hackerlerın buluştuğu en prestijli etknlik olan DefCon’da konuşma yapan ilk kadın olma özelliğini de bulunduruyor. Göz önünde bulunmamayı tercih ettiğini söyleyen hacker, güvenlik datalarını uçtan uca şifreleme konusunda uzamanlaşmış durumda. Bu uzmanlığı sayesinde özel ve kamu kuruluşları tarafından şirket bilgilerini korumak için tercih ediliyor. Şu an bir takım şirketler için uzman güvenlik danışmanı olarak görev yapan Adler, aynı zamanda alanında dersler vererek bunları düzenli olarak ilgili dergilerde yayınlıyor.

Adeanna Cooke
Uluslararası modellik kariyeri ve Playboy ile yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken Cooke, aynı zamanda hacker ve amatör bir bilgisayar programcısı. Kısa dönem eğitim aldıktan sonra kendini bilgisayarın temelleri ile ilgili daha fazla geliştirerek bu sektöre giriş yaptı.Aynı zamanda da modellik kariyerini sürdürmekte olan Adeanna’nın hikayesi ise ilginç. Eski sevgilisinin fotoğraflarını internet üzerinde yayınlaması üzerine fotoğraflarını korumak için bilgisini kullanarak kendisinin çalınmış fotoğraflarını internet üzerinden sildi.Bu olaydan sonra ise ‘Hacker Fairy’ olarak anılmaya başlandı. Şu an ise profesyonel modellerin ve diğer kadınlar üzerinden internette prim yapanlara karşı savaş açmış durumda.

Xiao Tian
Diğer kadın hackerler adlarını bu alanda duyururken Xiao, ünlü hacker grubu China Girl Security Team’i kurdu. Henüz ergenken kurduğu grup, kısa sürede 2,200 üye sayısına ulaştı. Kadınlardan oluşan takım sektör içerisinde daha fazla hoş karşılanmak istiyor. Takım aynı zamanda Çin tabanlı en büyük grup durumunda.

Kristina Vladimirovna Svechinskaya

Kristina, sektöründe en çok bilinen isimlerden biri. Aynı zamanda New York Üniversitesi’nde okudu ve sınıfında en başarılı öğrencilerinden biriydi. Çoğu kişi Kristina’yı milyon dolarlara varan kayıplara sebep olan bilgi çalma işleriyle biliyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde binlerce banka hesabına saldıran hacker, Bank of Amerika ve Wachovia üzerinde binlerce sahte banka hesabı oluşturdu. Bunun dışında 9 kişinin sahte pasaportlarını oluşturan hacker en sonunda çeşitli suçlardan dolayı yakalandı.

Ying Cracker

Shanghai’da yaşayan Çinli Ying Cracker, öğrencilerine hacklemenin temellerini ve ayrıntılarını öğretiyor. Ying’i diğerlerinden ayıran özellik, henüz illegal ya da etik olmayan bir işe karışmamış olması. Ancak yine de bütün işleri tertemiz sayılmıyor. Son zamanlarda şirketler için datalarını daha iyi korumalarını sağlayan özel bir yazılım geliştirdi.

Gigabyte

Asıl adı Kim Vanvaeck olan hacker, Belçika doğumlu. Coconut-A, Sahay-A, Sharp-A gibi hassas bilgileri hedef alan üst düzey virüslerin esas yaratıcısı olarak biliniyor. Bu virüsler, diğer virüsler gibi özel bilgileri çalmak yerine özel bilgileri yok ediyor.

Vanvaeck, son zamanlarda büyük şirketlerin özel bilgilerini çalmakla suçlandı ve 3 yıl hapis cezası ile 100,000 Euro para cezasına çarptırıldı.

Joanna Rutkowska
Bütün hackerların kötü niyetli işler yapmadığına mükemmel bir örnek olan Rutkowska, 2006 yılındaki DefCon konferansında Windows Vista’daki güvenlik açıklarını göstermişti. ”Blue Pill” adını verdiği tekniği oluşturan hacker, bu teknikle  çalışan işletim sistemini sanal gerçeklik makinesine aktarabilmeyi sağladı. Şu sıralar büyük güvenlik firmalarıyla çalışmasının yanında çeşitli seminerlerde dersler veriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz