Microsoft, görme engellilerin hayatını kolaylaştırıyor

0
282 Okunma

Microsoft‘un dört yıldır üzerinde çalıştığı ve görme engellilerin hayatını kolaylaştırmayı hedeflediği çalışma sonucunda Soundscape uygulaması geçtiğimiz günlerde iOS üzerinde kullanıma sunuldu.

Görme engelliler için tasarlanan Soundscape uygulaması, 3D ses sistemiyle kullanıcılarının gitmek istedikleri destinasyona kolay bir şekilde ulaşmalarını sağlaymak üzere rehberlik ediyor.Bunun dışında görme engelli kullanıcılarının bulundukları konumda etraflarında neler olduğunu da aktarıyor.Kullanıcıların sevdikleri ve sevmedikleri yerleri de algılayabilen uygulama, bulundukları bölgede onların ilgi alanlarına uygun yerleri de aktarabiliyor.

http://https://www.youtube.com/watch?time_continue=160&v=fiu4eecCqTY

Path Guide uygulaması ise iç mekanlarda işe yarıyor

Geçtiğimiz günlerde Path Guide isimli de bir uygulama sunan şirket, bu uygulama ile görme engelli kullanıcıların iç mekanlarda GPS ve Wi-Fi yardımıyla aradıklarını bulmalarını ve ulaşmak istedikleri alanlara ulaşmalarını sağlıyor.

Guide Dogs UK ve Guide Dogs for the Blind ile LightHouse for the Blind kurumlarıyla işbirliği yürütülerek tasarlanan uygulama görme engellilerin yaşamlarını çok daha kolay sürdürebilmelerini amaçlıyor.

Uygulama şu an için kısıtla bir bölgede kullanıma sunmuş olsa da yakın zamanda dünya üzerinde 300 milyon görme engelliye ulaşması hedefleniyor.

Uygulamaya gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz